torsdag 4. februar 2010

New York, I love you

Jeg elsker New York. Absolutt elsker New York. Men skal jeg fortelle deg en hemmelighet? Jeg har aldri vært der. Enda så elsker jeg byen. The city that never sleeps. The big apple. The big melting pot. New York, New York.


Jeg så akkurat på filmen "New York, I love you", og jeg må innrømme at det er en av de søteste filmene jeg har sett på lenge! Den fikk meg til å ville dra til New York, og... bare være. Skjønner du hva jeg mener?

Denne filmen er lagt opp av flere kortfilmer, satt sammen i en mengde småhistorier om noen av de ulike menneskene og situasjonene du kan møte på i New York. Merkelig, romantisk, rar, eksentrisk, vakker og undrende på en gang. Og med en imponerende liste av skuespillere, mesteparten av de aldrende skuespillere som var stjerner på 90-tallet og yngre skuespillere som er gode, men kanskje ikke har gjort de mest imponerende valg av roller tidligere. Christina Ricci, Orlando Bloom, Natalie Portman, Hayden Christensen, Ethan Hawke, Blake Lively, Andy Garcia, Rachel Bilson og Shia LaBeouf er noen av de kjente fjesene. Og la meg si deg, de får det til å funke!


Jeg er en sucker for romantikk, og denne filmen var virkelig romantisk, på en original måte. Ikke nødvendigvis mann og dame-romantisk, men mer... sånn som du tenker på, når du tenker på Paris. Skjønner du hva jeg mener da? Akkurat som at romantikken henger i luften, selv om kanskje ikke kjærlighet gjør det. Utrolig vanskelig å forklare på en "rasjonell" måte. Men ok, kanskje jeg skal prøve å fortelle litt om handlingen nå da.

I en by som New York blandes alle hudfarger, alle religioner, alle troer, alle personligheter, alle livssyn og alle meninger i ett. I denne filmen, uansett hvor forskjellige de alle er, og historiene deres, har de noe til felles. De alle elsker New York. Et sitat fra filmen: "That's what I love about New York. Everyone is from somewhere else." Er ikke det bare helt fantastisk?

I denne filmen møter du en overkåt forfatter som har en følsom side, en mann som stoler på en dame han ikke en gang vet hvordan ser ut, en bitter kunstner som drikker litt for mye, en lommetyv som selv blir lurt, og mange fler. En god blanding av all verdens personligheter som gjør det hele så perfekt!


"New York, I love you" var virkelig filmen for meg! Jeg håper du tar deg en tur på kino og ser denne, for den er virkelig verdt det. Om du liker en film som er litt annerledes. Selv om den kun er full av korte historier om ulike mennesker, sitter jeg ikke igjen med noe slags følelse av at den er uferdig. Jeg fikk vite akkurat det jeg trengte å vite, for å føle at jeg ble kjent med de foskjellige personlighetene.

Jeg håper du fikk lyst til å se denne filmen etter å ha lest denne anmeldelsen (som kanskje 1 prosent av dere gadd å lese hele av). Legg gjerne igjen en kommentar på forbedringspotensiale av skribleriene mine!

Nå er det natta <3

9 kommentarer:

 1. Dette høres ut som en film for meg også, skal prøve å få sett den i løpet av helgen. Takk for tipset!

  SvarSlett
 2. Så filmen med Sophia før hun dro og jeg forelsket meg totalt i filmen!!! Definitivt en av favorittfilmene mine <3

  SvarSlett
 3. Ååå, nå fikk jeg lyst til å se den! Vi skal jo en liten svipptur innom New York på vei hjem fra drømmeferien til høsten, og jeg gleder meg så vanvittig!!

  SvarSlett
 4. Åh, den vil jeg se :) Så utrolig flott anmeldelse av filmen. DU er flink altså!

  SvarSlett
 5. Åh! Jeg elsket designet ditt nå! Det var skikkelig nydelig og så skikkelig proff ut - du er flink! Jeg fikk veldig lyst å se den filmen etter at du skrev dette innlegget :) Jeg skulle også gitt hva som helst for å fått meg en tur til New York og en dag, en dag skal jeg være den heldige turisten som står med hakeslep og forelsker meg i byen! :)

  SvarSlett
 6. Jeg har sett filmen og vært i New York. -and I love them both! :)

  SvarSlett
 7. Egentlig er jeg det motsatte av en sucker for romantikk. Men jeg fikk lyst til å se denne nå! (Håper det ikke er noen happy ending, for har nemlig nettopp sett "The Break-Up" og "500 Days of Summer"... ikke direkte lykkelige i alle sine dager - slutter)

  Er jo midt i valentine, så.. :D

  SvarSlett
 8. New York er en av stedene jeg har veldig lyst til å reise..

  SvarSlett
 9. Har ikke sett filmen selv, men VET at jeg kommer til å like den.. er en sucker for smarte romantiske filmer! Du bør se 500 days of summer, min favorittfilm om dagen.

  SvarSlett