onsdag 24. februar 2010

Musikkanbefaling: Julian Casablancas

Da jeg spurte dere i et tidligere innlegg om hva jeg kunne skrevet mer om, nevnte denne frøkna at jeg kunne anbefale noe musikk. Jeg skriver egentlig aldri om musikk, rett og slett fordi jeg hører på det meste som faller ned i fanget på meg. Jeg er heller ikke lidenskapelig opptatt av musikk, men det leserne mine vil ha, det skal de få! Og jeg har nylig blitt hekta på en ufattelig kul fyr.

Jeg vil tro, og håpe, at de fleste av dere har hørt om The Strokes - amerikansk rockeband med røtter innen garagerocken. Vunnet en masse priser. Ringer det noen bjeller? I følge wikipedia skal det komme et nytt album i løpet av 2010, men la meg komme til poenget.

Vokalisten i The Strokes, Julian Casablancas, har kommet med en egen CD. Og den er bare hårreisende kul. Jeg mener, til og med navnet hans ljomer KULT! Albumet heter Phrazes for the Young og er en blanding av synthpop og synthrock - om det sier deg noe.Julian Casablancas Out of the Blue.
Min favorittsang på albumet.

Første gangen jeg hørte igjennom CD-en var det noen sanger som var kule, men ingen som impnerte kraftig. Jeg var egentlig litt skuffet, fordi det var så annerledes fra den rockestilen jeg var vant med å få fra The Strokes. JEG TAR DET TILBAKE. De siste ukene har jeg hørt mer og mer på CD-en, og jeg har bare forelsket meg i musikken. Stemmen til Casablancas er utrolig sjarmerende - styggpen, hes, fantastisk! Og, han er halvt dansk, så vi er praktisk talt naboer (selv om det skal sies at han er født og oppvokst i New York - men det er bare ubetydelige detaljer).

Derfor presenterer jeg den musikkvideoen for sangen 11th Dimension av Julian Casablancas (som forresten er helt fantastisk kul - ja jeg bruker ordet kul mye):


Jeg legger med musikkvideoen til min favorittsang fra The Strokes, Heart in a Cage:

9 kommentarer:

 1. Me likes!

  Sv: Ja, sånn passe fornøyd;) Men de "stiftene" var faktisk veldig bra når du bare fikk dem på!

  SvarSlett
 2. Sv: Veldig betryggende å vite at jeg ikke er alene, nå ble jeg veldig glad. Føler meg mer som ¨miss sikleguri sikler deg gjerne ned hvis du spør, til din tjeneste¨. Bah..
  Var du ikke å besøkte storebrodern din a?

  SvarSlett
 3. Jeg har blitt veldig avhenging av Nickelback!! :D

  SvarSlett
 4. Kjærleik vet fyrste blikk (eg veit at øyrer ikkje kan sjå, men detaljar, detaljar).

  Og forresten, sidan dette er fyrste kommentar frå meg her inne: du har ein FANTASTISK blogg!

  SvarSlett
 5. The Strokes er lenge siden jeg har hørt på. De er ganske gode egentlig. Takk for at du minnet meg på dem igjen!

  -Eileen

  SvarSlett
 6. Jeg har ikke hørt om The Strokes før. Så rart, jeg er avhengig av musikk, så har hørt mye rart. Hørte på Out of the blue i sta. Er ikke akkurat sånn musikk jeg vanligvis hører på, men jeg likte det faktisk.

  Så gøy at du linka til bloggen min. Takk for det. :)

  SvarSlett
 7. Litt creepy, jeg satt å hørte på Julian Casablancas "Out of the blue" når jeg leste dette! Haha :D

  SvarSlett