søndag 28. februar 2010

Anmeldelse: Shutter Island

Jeg har alltid vært litt skeptisk til Leonardo DiCaprio. Jeg elsket han i Titanic og The Basketball Diaries, men dette er begge filmer som kom ut for mange år siden. Siden har jeg ikke vært så stor fan - jeg tror fløtepus-stempelet fra Titanic fortsatt sitter igjen hos meg. For han er jo en fantastisk skuespiller. Han er også en av de få mannlige skuespillerne som har klart å holde seg unna romantiske komedier. Det i seg selv er et pluss. Selv om jeg har vært skeptisk, har jeg stor respekt for mannen. Så da Shutter Island kom hadde jeg store forventninger. Filmen så kjempespennende, interessant og nyskapende ut - for hva annet kan en forvente av Martin Scorsese?


Filmen handler om Teddy Daniels (spilt av Leonardo DiCaprio) og Chuck Aule (spilt av Mark Ruffalo) - to etterforskere som blir sendt til Shutter Island, en øy der et stort mentaltsykehus er plassert, med de aller farligste, kriminelle og mentalt syke pasientene. De skal finne ut hva som har skjedd med en pasient som er sporløst forsvunnet. Litt etter litt skjønner Teddy at det er noe muffens, og han blir dratt inn i noe han ikke har helt kontroll over.


Jeg forventet meg en spennende, skummel, psykotisk thriller da jeg satte meg i kinosetet i går. Jeg hadde høye forventninger - kanskje litt for høye. Den var ikke så skummel som jeg hadde trodd og håpet. Soundtracken var litt overdreven dramatisk og skummel i forhold til hvor lite som egentlig skjedde i løpet av de to timene vi satt der. En psykotisk thriller var det, og helhetsinntrykket endte opp bra. Jeg likte filmen. Skuespillerne var gode, den fantes ikke kjedelig, og det var noe jeg ikke hadde sett før. Men litt skuffet ble jeg. Forventningene mine var som sagt høye, og det er aldri en god ting. Selv om den var noe forutsigbar ble jeg overrasket over slutten. Likevel er jeg imponert.

Shutter Island får 7 av 10 poeng fra meg!
Dette er absolutt en film jeg kan se igjen.

Har du sett den? Hva syntes du?
Skal du se den? Har du store forventninger?
Hva syntes du om anmeldelsen? 


15 kommentarer:

 1. Hva? Han har jo ikke vært i noen fløte-pus-roller siden år 2000! Har du gått glipp av Blood Diamond, The Departed, Body Of Lies og Revolutionary Road? Alle de er kvalitetsfilmer der han spiller sterke roller (helt fantastisk may I add).

  Jeg skal se den! Og jeg har store forventninger, som jeg nesten er 100% sikker på at kommer til å bli innfridd! :) Både Scorsese og DiCaprio pleier å innfri :)

  SvarSlett
 2. jeg elsket filmen. alt fra fargene og komposisjonen til skuespillerne. trodde den skulle være enda skumlere, men det var det egentlig helt greit at den ikke var... haha. det er den beste filmen jeg hat sett på veldig lenge, men så er ikke jeg et filmmenneske heller da. om det er en betegnelse.

  SvarSlett
 3. Veldig fin anmeldelse! Dette er en film jeg gleder meg til å se. Liker Leonardo ganske godt!

  Jeg har ikke kjempe høye forventninger så det er jo bra :) Jeg skal nok få sett den når den kommer ut på dvd!

  SvarSlett
 4. sv. liker dette designet også, så no worries. lurte forresten på om jeg får lov til å la meg inspirere litt.. som i hvordan du har overskriften og datoen på innleggene dine? ikke likt selvfølgelig, men noe i den duren...

  SvarSlett
 5. Må få sett den filmen*Glede Seg*
  Super søte ord du slang fr adeg inne hos meg da*lykke*
  Kjempe koselig.
  Jeg ELSKER bokstaver og har de overalt i leiligheten..I alle størrelser og farger egentlig*s*
  De du ser er fra forskjellige steder.
  LOVE bokstavene er kjøpt på en liten kaffe butikk i Sandefjord.. Mew bokstavene er kjøpt samlet i en burikk som heter Kaikanten..
  MEN, jeg har noen tips hvor du skal gå om du er på leit etter bokstaver: Kremmerhuset(har flere varianter og typer) Søstrene Grene har noen ord, og PANDURO har et godt utvalg av setninger/ord og bokstaver:)
  Lykke til snuppis:)

  SvarSlett
 6. Jeg leste boka for mange år siden, og har kjempelysttil å se den! Dessverre er samboeren min redd for at den skal være for skummel, så han vil ikke bli med meg:p

  SvarSlett
 7. Å, nå gleder jeg meg til å se den. :D

  SvarSlett
 8. Jeg er faktisk HELT enig med deg om anmeldelsen. En bra film, men musikken var overdreven. :S

  SvarSlett
 9. Veldig enig i det du har skrevet her! Jeg så den igår. adde egentlig ikke sånn kjempestore forventninger, for jeg visste ikke noe særlig om den før vi dro, men jeg forventet at den skulle være veldig skummel. Men det var den jo egentlig ikke. Men jeg likte den uansett veldig godt, elsket slutten!

  SvarSlett
 10. Og musikken! Den synes jeg egentlig ble veldig komisk, men jeg likte det, haha! :D

  SvarSlett
 11. Jeg har egentlig alltid likt Leo. Han var min store forelskelse da jeg var yngre;) Og jeg elsker han i "Whats eating Gilbert Grape" - den filmen sier litt om skuespillertalentet hans! Hadde en periode hvor jeg var ganske nøytral til han, men de senere årene igjen har han imponert stort synes jeg. Blood Diamond er en av mine favoritter - knallbra film!

  Har ikke sett filmen, men ønsker å gjøre det :)

  SvarSlett
 12. Nei, jeg har ikke sett den, men jeg vil så veldig gjerne! Elsker LEonardo jeg da, og syns han er så utrolig dyktig. Gleder meg til å se filmen.

  SvarSlett
 13. Jaaaaaaaaaaaaaaa. Jeg tenkte over den dramatiske musikken da jeg satt i kinoen, nevnte det til og med til kompisen. Haha!! Men ble så sykt imponert over Leo... sukk.. Trodde også den skulle være skumlere, men er litt glad den ikke var det. Skvatt én gang.

  Godt skrevet anmeldelse!

  SvarSlett
 14. det er jo en stund siden du har skrevet dette - men på søndag så jeg filmen! ;) Helt enig i din anmeldelse - du skriver så godt! :)

  Synes den ble litt småkjedelig av og til.. Meen skal innrømme att jeg skvatt fælt noen ganger (jeg er ekstrem). Likte twisten på slutten - meen hvordan tolket du den? har lest at folk tolker den slutten på forskjellige måter..

  SvarSlett
 15. Jeg vet det er utrolig lenge siden du skrev dette innlegget, men så denne filmen i går og jeg og en venninne tolket filmen på samme måte, mens en kompis av oss ikke gjorde det. Så jeg lurer litt på hvordan du tolket den? :)

  SvarSlett