mandag 30. november 2009

Eksamenseksemen

Med juletida kommer også eksamenstida. Dette semesteret har jeg en mappeinnlevering og en norskeksamen. På mappeinnleveringen skal jeg velge ut fem artikler jeg har skrevet i løpet av semesteret, gjøre om på det som eventuelt trenger å forandres, og skrive slike refleksjonsnotater. Til våren fikk jeg B på mappeinnleveringen, og er strålende fornøyd med det. De andre eksamnene jeg hadde (kunnskapseksamen og norskeksamen) gikk ikke fullt like bra. Jeg tror og håper at det skal gå bra i år, men det hele er litt ekstra stressende, fordi de karakterene jeg får dette året vil være avgjørende for om jeg får ta en Bachelor (er det stor B i Bachelor?) i Dublin neste år.

Jeg vet jeg ikke burde klage, det er de der ute som har det mye verre enn meg. De som har flere eksamener for eksempel...  Men jeg liker å klage litt, det har dere vel fått med dere?

De av dere som har eksamen der ute i verden, har dere noen gode tips til en som meg, med konsentrasjonen til en peanøtt og kreativiteten til et stearinlys(...)?


Sommer i mitt hjerte

Joy joy joy

Oh joy! Julen i Oslo er like koselig som alltid... Regn og jul hører jo sammen, eller hva?

Derfor befaler jeg dere til å høre på denne sangen, den nye til Alicia Keys, som er så fin at det ikke gjør noe om regnet trommer på vinduet, og sniker seg inn i skoene når en går bortover gata.

Alicia Keys - Sleeping With A Broken Heart

fredag 27. november 2009

Den perfekte fredagen

Er det ikke deilig når man våkner, hopper i dusjen, ser seg i speilet, og ikke nesten dør av skrekk når man ser speilbildet sitt? Er det ikke deilig de gangene du faktisk ser frisk nok ut til å ikke behøve en tonn med sminke for å dekke over, ja, hva enn det er man alltid føler man må dekke over? De dagene det er nok med litt pudder og litt maskara?

For å si det sånn, det er veldig sjelden at jeg har slike dager, men i dag var en slik dag, og jeg må innrømme det at humøret mitt er sikkert ti ganger bedre på slike dager!!



Nå skal jeg snart hoppe i bilen og kjøre til min kjære på Rena, før vi kjører videre sammen til Oppdal, hvor jeg hører det er snø :D Han kommer sikkert til å tvinge meg med på skitur eller i slalombakken, men jeg skal bare smile og være glad (selv om jeg antakelig ikke kommer til å være så storfornøyd), fordi det er så lenge siden jeg har sett han!

Håper dere alle søte der ute har en kjempefin helg, så snakkes vi på søndag (eller noe i den duren).
Hva er din plan i helgen? Siden det er så mye snø ute (i hvert fall her på østlandet..............), regner jeg med at du skal ut å stå på ski du også??

torsdag 26. november 2009

Fem bloggere som fortjener et SHOUT!

Ingvild!!! Ingvild er en kjempegod skribent, klassekameraten min og en god venninne av meg. Jeg har egentlig ikke så mye annet å si om Ingvild, bortsett fra at hun er høylytt, morsom, og har kjempefint hår som hun alltid klager over (mens andre sikler på det...). Hun er absolutt verdt tiden din, om du bare gidder ta deg tia! Og selv om hun er fra Ålesund... Neeeeida, bare tuller jeg. Ålesundsdialekta er kjempefin :D


Martine aka. Tonks som hun så velvillig blir kalt (lukter man Harry Potter-fan her?). Hun her ("hun her"?) er en av mine beste venner IRL (haha, memories). Hun skriver om alt og ingenting, er kjempekreativ, og kan få det meste til å virke (VIRKE) interessant. Hun oppdaterer bloggen sin alt for sjeldent, dessverre, så feel free til å bombadere henne med kommentarer om at hun må oppdatere oftere, for hun hører i hvert fall ikke på meg...

Liselusa :) Lise er en kjempesøt "odaling" som begynte i klassen vår nå i høst. Hun skriver kjempegodt og sier selv at hun vil bli forfatter, men ikke har tålmodigheten til det. Jeg tror at om hun bare gidder, kommer hun absolutt til å bli en populær forfatter en dag!!! Digger deg :)


Reidun Beate er en av mine gode "nettvenner". Jeg har fulgt med på bloggen hennes i evigheter, og den blir bare bedre og bedre. Bloggen hennes er blitt veldig stor, men hun tar seg fortsatt masse tid til leserne sine, noe jeg vet mange setter pris på, rett og slett fordi RB er en av de "store bloggerne" som fortsatt holder seg på jorda!


Binka fra Elefantzonen er et utrolig interessant menneske, synes jeg! Hun studerer filosofi, og skriver ofte lange innlegg hvor hun funderer over universet eller andre ting en kanskje aldri har tenkt over. Jeg tror ikke hun vet jeg eksisterer, men hennes blogg er en av de bloggene som gir meg en masse inspirasjon når jeg trenger det!


Nå er det mange andre blogger jeg følger med på minst like mye som disse, men de får få en shout en annen gang. Synes det er nok med fem av gangen :)

PS: Trykk på bildene for å komme til bloggene (de fortjener det virkelig) :-)

O Jul Med Din Gave

Noe av det verste med juletiden er julegavene. Jeg er så dårlig på innkjøping av gaver at det er helt... det er rett og slett forferdelig! Personlige gaver? Pøh, hvorfor ikke gi den obligatoriske DVD-en? Mye enklere! Nei, jeg er virkelig ikke flink til å kjøpe gaver. Det blir fort upersonlig og kjedelig.

Derfor trenger jeg DIN hjelp. Jeg har ingen idé til hva jeg skal gi min kjære mamma til jul. En gang ga jeg henne et slikt fotmassasje-apparat, men det tror jeg hun aldri har brukt. Dessuten har jeg ikke så veldig mye penger, så det kan ikke være noe veldig glamorøst heller :/ Jeg tenker jeg må sette grensa på 400 kroner...

HJELP MEG! Hva gir du til din mamma i år?

onsdag 25. november 2009

Det blir hva du gjør det til :)

Dagens sang: Pencil Full of Lead by Paolo Nutini


Den 4. januar skal jeg ut i praksis i to måneder. Jeg studerer journalistikk, så jeg skal naturligvis i praksis i en avis. Jeg valgte å dra i praksis til min egen lokalavis, Akershus Amtstidende (eller Amta om du vil). Det er flere i klassen som skal til VG, VG Nett, Aftenposten, Klikk.no etc. Slike glamorøse, store aviser. Jeg skal ikke påstå at jeg ikke misunner dem litt, jeg kan tenke meg at det kanskje er litt mer spenning i en slik stor avis (eller nettavis), men jeg er også ganske sikker på at jeg vil få mye mer ut av praksisperioden min! Mer på trykk, mer oppfølging, hyggeligere arbeidsmiljø osv.

I dag har jeg vært på besøk i Amtas redaksjon i Drøbak. Etter å ha kavet rundt i Drøbak sentrum i nærmere ett kvartér fant jeg endelig frem (med litt hjelp). Jeg hilste på redaktøren, vi skrev under kontrakt og han fortalte meg en masse om hvordan de har det i redaksjonen, hvordan de jobber, og han roet ned nervene mine da jeg fortalte at jeg var litt nervøs ang. det å finne ideer til artikler. "Du kommer nok alltid til å ha noe å skrive om, det skal jeg passe på."

Nå er det heldigvis slik at jeg gleder meg mer enn jeg gruer meg. Det blir veldig spennende tror jeg, selv om det kanskje bare er en liten lokalavis!

Ignore the face

tirsdag 24. november 2009

Je le rêve de Paris

Vet dere hvor jeg kunne tenke meg å dra? PARIS! Jeg har aldri vært i Frankrike, men jeg ser for meg at det er glamorøst, classy, hyggelig; ja, omtrent slik det er i de gamle, franske filmene! Tenk å sitte på en fransk kafé og drikke kaffe og spise croissant om morgenen. Det ville vært herlig! Jeg kunne også tenke meg å lære språket, fordi jeg begynner å bli litt for gammel til å gå rundt og prate den leke-fransken jeg gjør (ja, jeg gjør faktisk det)!

Har du noen gang vært i Paris? Ville du anbefalt det?

mandag 23. november 2009

Home. Sweet, sweet home!!!

Er det én ting jeg gleder meg til mer enn mye annet, er det å flytte hjemmefra. Jeg har allerede bodd hjemmefra to ganger, men alltid endt opp hjemme igjen. Det er for mye som foregår her, en lillebror på vei inn i tenårene, en storebror uten jobb som sover på sofaen, og en mamma med utmattelsessyndrom som blir sliten av den minste lille ting og misforstår de minste kommentarer. Nei, jeg gleder meg til å flytte hjemmefra og få min egen leilighet (eller dele den med en bedre halvdel, kanskje?)!

Leiligheten min skal ha et kjempefint kjøkken, som inspirerer meg til å lage noe annet enn taco og lasagne!

I leiligheten min skal det være bøker i alle rom, både i hyller og andre steder. Ingenting kan få meg til å føle meg mer hjemme enn gode bøker!

 Leiligheten min trenger ikke være stor, men den skal være koselig. Jeg vil ha en leilighet som jeg gleder meg til å komme hjem til, og som inspirerer meg og oppforder meg til å holde det ryddig...!

I leiligheten min skal det være bunker med bøker og magasiner som besøk kan titte og lese i om de kjeder seg (fordi jeg ikke er noe særlig til vertinne...). Det er jo både fint og praktisk!
PS: Det siste bildet har jeg tatt selv, altså!! De andre er funnet via vi.sualize.us.

"Mitt budskap til verden"-videoen

Endelig har Thomas laget budskapsvideoen, og mitt kom med :) Veldig mange utrolig bra budskap i denne videoen, anbefaler alle å ta en titt!

søndag 22. november 2009

Twilight - New Moon

Jeg må helt ærlig fortelle dere at jeg syntes New Moon var bra. Jeg likte den faktisk kjempegodt (i hvert fall i forhold til den første i serien). Jeg vet jeg har snakket mye "dritt" om den første filmen, og Kristen Stewart, men både filmen og hennes prestasjoner imponerte. Det var en del kleine øyeblikk inni der også, men noe annet hadde jeg ikke forventet :P

Det er faktisk nesten så jeg får lyst til å gi bøkene en ny sjanse. Folk sier jo at bøkene er bedre. Og jeg liker jo å lese...

Dere som har sett New Moon, hva syntes dere?


Flau, skamfull, irritert, ydmyk

Da er øyeblikket kommet, øyeblikket der jeg skal forklare dere hvorfor jeg har vært så fraværende de siste dagene.

Torsdag: Jeg og bestevenninnen min bestemte oss for at det var alt for lenge siden vi hadde vært ute sammen, så vi dro på Living Room i Oslo. Der var det reggae-kveld, og vi fikk oss begge en dråpe eller to for mye å drikke. Siden jeg bor på en halvøy utenfor Oslo, må vi ta ferge for å komme oss hjem, og den går ikke på natten. Den siste fergen går 00:30 på hverdager, men vi fant ut at vi ikke ville hjem helt ennå, så fra klokken 03:00 (da utestedet stengte) og til klokken 06:00 (da den første båten gikk igjen) trasket vi rundt i byen. Sov inne på en nattåpen Deli DeLuca gjorde vi også.

Tro meg, jeg er ikke stolt.

Fredag: Da jeg våknet hjemme hos meg selv på fredag (hadde heldigvis fri fra skolen), hadde jeg mistet mobilen og visa-kortet mitt. Jakken min var stjålet på utestedet, så jeg kom hjem med tre gjenstander mindre enn jeg hadde da jeg dro... Flinke Carina... Jeg var hjemme hele dagen og deppet, og ansiktet mitt delte noen hyggelige stunder med bunnen av doskåla.

Jeg er helt forferdelig flau over meg selv, og jeg bare håper dere tror meg når jeg sier at dette ikke skjer så alt for ofte...

I går var jeg i Svinesund og handlet mat og godis med mamma og lillebror, og i dag skal jeg se den nye Twilight-filmen sammen med lillebror. Jeg kan bare håpe at den ikke skuffer meg like mye som den første filmen, jeg vil så gjerne like de!

Hva synes du om Twilight-filmene? Noen ord til meg som er skeptisk?
Og forresten, har du noen gang gått på en smell når du har vært ute og drukket?

Soppen og meg, bare timer før alt gikk til skogs...


onsdag 18. november 2009

When you're sleeping...

Det er så mye rart en kan gjøre når en sover. Sånn som Gubben; han smatter og tygger i søvne (som er kjempeirriterende, men også en del av sjarmen). Jeg snorker, og Gubben er vel den eneste som faktisk klarer å leve med det... Men jeg kan også våkne med kloremerker i ansiktet og på resten av kroppen. Jeg klorer meg selv når jeg sover, faktisk!

Jeg hørte en gang at det gjerne er de irriterende tingene en savner mest når en mister noen man er glad i. Folk som ikke får sove når de ikke lenger hører snorkingen til partneren, for eksempel. Er ikke det noe av det koseligste?

Så husk det neste gang du klager over noe irriterende ved partneren din! Er det virkelig verdt å klage over?

Har du noen irriterende nattvaner?



Jeg farget håret... om dere lurte...


A somebody's nobody

Hva er definisjonen på en «small-time-blogger»?
Når h*n freaker ut over 11 12 følgere på bloglovin'!

Ååååjah, gjett hvem som har ELLEVE følgere på bloglovin'! 11. Elleve. Eleven. TOLV!!! Jepp, det er meg :D Hei, vet dere hvor stort dette er? Dere aner ikke hvor mye jeg setter pris på dere leserne mine (haha, jeg kan faktisk si det nå: leserne mine)! Shit man, jeg er så smigret at dere aner ikke. ELLEVE TOLV FØLGERE PÅ BLOGLOVIN'. Dette er stort. Dette er STORT!

Jeg ville bare takke dere så mye for at dere gjør dagene mine så mye bedre. Jeg blir like glad hver gang jeg ser noen har lagt igjen en kommentar, og jeg setter så utrolig mye pris på det!

Men vær så snill, fortell meg hvem dere er :)




























Ikke mitt rom, but a girl can dream!

tirsdag 17. november 2009

Dommedag

I går så jeg filmen 2012 på kino. Jeg er egentlig ikke typen til å bekymre meg for "the end of the world", men jeg liker slike filmer, så jeg måtte selvfølgelig se. Jeg satt med knyttede never gjennom hele greia (som er et godt tegn), men den fikk meg til å tenke. Hva om verden virkelig går under om tre år? Eller ti eller tyve?

Jeg tror at det som skal skje, det skjer. Det er en mening med alt, tilfeldig eller ikke, men jeg tror ikke på Gud. Selv om jeg tror alt har en mening, betyr det heller ikke at jeg ikke hadde fått PANIKK om jeg hadde funnet ut at verden skulle gå under. Jeg hadde sikkert skreket som bare f***. Survival of the fittest, sier jeg bare.

Neida, selvfølgelig ikke, men jeg er nysgjerrig på hvordan jeg ville reagert. Ville jeg blitt helten som redder mange liv, men ikke klarer å redde seg selv? Ville jeg vært den personen som gjemmer seg under stuebordet og venter på å dø? Ville jeg løpt for livet (en vet jo at det ikke hjelper uansett)?

Jeg liker å tro at jeg hadde vært modig, selv om jeg betviler det sterkt. Jeg har en følelse at jeg hadde løpt for livet (frem til jeg hadde fått hold, og måtte stoppe)...

Hva tror du at du ville gjort om du fant ut at jorda skulle gå under – PÅ ORDENTLIG?

mandag 16. november 2009

Karaokelørdag

På lørdag tok jeg turen til Rygge, utenfor Moss, og besøkte en kamerat av meg. Han jobbet sammen med Gubben, og jeg bodde der sammen med de en liten periode før sommeren, da jeg ikke hadde noen andre steder å bo. Evigheter siden sist, så det var koselig!


Vi hadde også bestemt oss for at vi skulle dra ut, så jeg kom forberedt med over en halv flaske Malibu som jeg skulle drikke. Det var et vennepar av Kompis som var der også, og vi satt alle og vorset. Jeg kom i godhumør kan du skjønne, og etterhvert fant vi ut at vi skulle dra på karaokebar i Moss. Nå skal du vite at jeg er veldig sjenert, i hvert fall når det kommer til synging, og jeg hadde aldri trodd at jeg skulle tørre å stå oppe på en scene og synge «I Got You Babe.» Men det gjorde jeg, sammen med Kompis, til stor applaus!


Karaoke er absolutt noe jeg skal prøve igjen.
Har du vært på karaokebar?
Sang du? 



søndag 15. november 2009

Bawling my eyes out

Jeg pleier veldig sjelden å gråte av en film, men da jeg så P.S. I Love You, måtte jeg sloss med tårene. Jeg tapte... Nydelig, trist film! Sett den?


fredag 13. november 2009

Mitt budskap til verden!

Thomas Moen fra iPublish har startet et "Mitt budskap til verden"-prosjekt. Legg ut et bilde på din blogg, av deg med ditt budskap til verden! Thomas vil lage en video med alle bildene til slutt, og jeg oppfordrer alle til å bli med på dette prosjektet!

Mitt budskap til verden:

onsdag 11. november 2009

Once upon a time . . .

Liker du å lese? Jeg elsker å lese. Og jeg elsker ideen av å lese. Se det for deg; hvor koselig er ikke tanken på å sitte i en god stol, med teppet rundt seg, foran peisen med en kopp kakao i den ene hånda, og en god, spennende bok i den andre? Jeg elsker å lese! Hva med deg?



© DeviantArt

Tidsfordriv når jeg egentlig har ting å gjøre.

Siden dere sikkert ikke har noe å bedre å gjøre, utfordrer jeg dere til å lese gjennom det her, og fortelle meg hva som overrasket DEG mest.

Og PS: Jeg skjønner det godt om du ikke gidder å lese igjennom hele greia ;)

Navn: Carina
Alder: 21
Bosted: Nesodden
Stjernetegn: Løven
Hvor mange språk kan du: Norsk og engelsk
Fremtidsplaner: Jeg skal bli forfatter. Jeg SKAL!
Sivilstatus: Opptatt

Utseende:
Hårfarge: Mørk brun
Hair extensions: Nei.
Langt eller kort hår: Sånn midt på treet.
Øynefarge: Grønngråblå...
Høy eller lav: 170.
Piercing: Nei.
Tattoo: En på håndleddet, en løve :)
Briller/linser: Briller, når jeg leser og er på dataen og sånn.
Fregner: Ja :)

Hva..
Spiste du sist: Ristede brødskiver med italiensk salat og servelat. NAMM!
Drakk du sist: Te :D
Har du på deg nå: Klær.
Hører du på nå: Mamma i telefonen?
Er det beste du vet: Kos :D Og taco!

Favoritter akkurat nå:
Mat: Taco <3
Drikke: Te ^^
Dessert: Kanelbolle eller hjemmelaget sjokolademousse ^^
Godteri: Salte ting.
Frukt: Klementiner <3
Grønnsak: Brokkoli!!!
Bær: Jordbær.
Sjokolade: Sånn der i blå pakning som jeg ikke husker navnet på :(
By i Norge: Trondheim.
Språk: Engelsk.
Land: England!
Sport: Dans :)
Artist: Åååh, vanskelig :/
Sang: Counting Crows - Colorblind <3<3<3
Serie: Big Bang Theory, Grey's Anatomy, The L Word, Gossip Girl, One Tree Hill +++
Dag: Fredag!
Dyr: Hund.
Kortspill: Idiot :P
Dataspill: The Sims :P
Skuespiller: Kieran Culkin ++
Skuespillerinne: Scarlett Johansson ++
Årstid: Sommer!
Måned: Juli!
Tegnefilm: Family Guy.
Farge: Oransje.
Bilmerke: Mercedes Benz ^^

Har du noen gang vært forelska: Ja!!
Er du forelska nå: Ja :)
Er noen forelska i deg nå: Det håper jeg da virkelig :P
Har du stjålet en venn(innes) kjæreste: Aldri!
Hvor mange hjerter har du knust: Ikke mange tror jeg.
Hvor mange ganger har hjertet ditt knust: En del ganger...
Hva ser du etter i en kjæreste: Humor, personlighet, kos, snillhet, og selvølgelig, rock hard abs (I kid, I kid)!
Er du kresen når det kommer til kjærligheten: Er det følelser der, så er det følelser der. Jeg følger hjertet :)


Har du noen gang..
Hoppet i falsjerm: Nei
Grått over en gutt/jente: Ja!
Nakenbadet: Nei.
Sagt hva du følte for en person: Jaa ^^
Rømt hjemmefra: Nei..
Vært i fengsel: Nei..
Fått bot: Ja :( Skiltet foran på bilen hadde falt av. 2000kr :(
Vært i slåsskamp: Nei...
Hatt en "nær døden"-opplevelse: Man kan vel kanskje kalle det det, ja.
Blitt såret: Ja!
Brukket et bein: Nei :)
Kjørt med rullestol: Ja, men ikke fordi jeg måtte :P
Blitt sviket av en god venn(inne): Ja!!
Vært avstandsforelska: Ja.
Drevet med selvskading eller hatt spiseforstyrrelser: Nei.
Gitt penger til en god sak: Ja :)
Veltet en ku: Nei, men hadde sikkert vært kjempemoro!
Baksnakket noen: Selvfølgelig, da jeg var ung og dum.
Brutt loven: Ja :(
Blotta deg for noen: Blotta meg selv? Ikke om det var ufrivillig hos den andre i hvert fall :P
Kyssa en jente: Ja...
Vært i en bilulykke: Jepp!
Deltatt i snøballkrig: Seff ;P
Dyrket mat og så spist det etterpå: Hmm.. Teller gressløk? :P


Den eller den:
Johnny Depp eller Orlando Bloom: Johnny Depp!!!
Pop eller Hiphop: Pop.
Rock eller Punk: Rock :)
50 cent eller Eminem: Eminem!!
Fredag eller lørdag: Fredag :D
Sjokoladekake eller is: Is <3
Sjømat eller kjøtt: Kjøtt!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Rødvin eller hvitvin: Hvitvin!
Øl eller rusbrus: Øl, selv om jeg egentlig ikke er så glad i det =/
Chanel eller Dior: Chanel!
Piercing eller tattoo: Tattoo <3
Volleyball eller bandy: Volleyball.
MacDonalds eller Burgerking: MacDonalds!!
TheVoice eller MTV: theVoice.
TV eller PC: MAC <3
Varmt eller kaldt: Varmt!!


Blå eller grønn: Grønn.
Rosa eller svart: Svart.
Hund eller katt: Hund!
Danmark eller Sverige: Sverige!
Skole eller lekser: Skole!
Hotell eller camping: Camping :)
Grease eller Dirty Dancing: Dirty Dancing <3
Gutt eller jente: Gutt :P
Dobbel eller enkeltseng: Dobbel!!!
Skrekkfilm eller grinefilm: Begge deller ^^

mandag 9. november 2009

Tåkete veier og døde menn

Det er mørkt. Du ser så vidt veien foran deg; langlyset er til lite hjelp i tåken. Noen biler passerer, men ikke mange. Du er nesten helt alene på veiene i kveld. Rundt deg er det skog og mørke, kanskje et hus i ny og ne, noen gårder. Du kjører, og synger med på CD-en du brente før du dro. Du har kjørt i mange timer, men ennå er du bare halveis.

Plutselig står det noen på veien. Du så han ikke, han er bare plutselig der, rett foran bilen. Du setter foten hardt på bremsen, så hardt du kan, men det er ikke nok. Det er for sent. Du klarer ikke stanse i tide, og mannen flyr over bilen. 150 meter senere står bilen din stille. Du ser i speilet, men kan ikke se noe. Det er for mørkt. Du er raskt på vei ut av bilen, før en tanke stanser deg . . .

Var det ikke i den ene filmen at de ungdommene døde, fordi de gikk ut av bilen da de hadde kjørt på noen? Var det ikke i den serien at det kjæresteparet ble spist av vampyrer fordi de gikk ut av bilen da de hadde kjørt på noen? Hva med i den andre filmen, hvor han ene ble funnet hengt i et tre, etter å ha gått ut av bilen etter å ha kjørt på noen?

Jeg vet ikke med deg, men jeg hater å kjøre bil alene i mørket, i hvert fall om det er lange strekninger, med kun skog og fjell i mange mils omkrets. I går, da jeg kjørte hjem fra Trondheim (en kjøretur på åtte timer), var det mørkt omtrent hele veien. Det var glatt på veiene, masse tåke, og få biler. Det var ikke ved få andledninger at jeg kom til å tenke på det scenarioet beskrevet ovenfor. Hva hvis jeg hadde kjørt på noen? Hadde jeg turt å gå ut av bilen?


Selvfølgelig må man jo gå ut av bilen om man kjører på noen, men hva hvis? Jeg har sett alt for mange skrekkfilmer, ja. Men det er nettopp det, jeg har sett for mange skrekkfilmer. Jeg vet hva som kan skje. Det er kanskje usannsynlig, men det kunne skjedd. Jeg tror at om jeg hadde kjørt på noen, hadde jeg vært sykt redd, selv om jeg selvfølgelig måtte gått ut . . .


Har du sett like mange skrekkfilmer som meg, eller ville du ikke en gang tenkt tanken?


© Flickr

søndag 8. november 2009

Jeg vil også gjøre noe

Da er vi tilbake fra Trondheim by. Planen var egentlig å spise og ta et par øl etter filmen, men det ble så sent, så vi tok heller bussen hjem. Begynner vi å bli gamle, mon tro??

Filmen (Julie & Julia) var kjempebra. Fy fasan! Til og med Gubben lo en del ganger innimellom der. Den var rett og slett kjempesøt, og veldig inspirerende. Etter å ha sett den har jeg denne følelsen av... inspirasjon!! Hvem vet, kanskje jeg også finner på et slags spennende prosjekt? Jeg må innrømme at hjernen min har begynt å jobbe hardt nå, jeg har virkelig lyst til å finne på et eller annet lurt. Noe spennende, noe annerledes. For å si det mildt bruker jeg alt for mye tid på å ikke gjøre noen verdens ting!!!

Julia Child and Julie Powell - both of whom wrote memoirs - find their lives intertwined. Though separated by time and space, both women are at loose ends... until they discover that with the right combination of passion, fearlessness and butter, anything is possible. IMDb.

Julie & Julia
 

lørdag 7. november 2009

Trondheim & Julie & Julia & an eight hour drive

I dag er det jo Den Store Kinodagen, dermed HALV PRIS på alle kinobilletter, så vi skal på kino. Jeg har klart å tvinge Gubben med på å se den ultimate jentefilmen, Julie & Julia, som jeg har hatt lyst til å se kjempelenge, så det blir bra (om han ikke klager seg gjennom hele filmen)!

Jeg er i Trondheim nå, så i morgen skal jeg kjøre hjem med bilen min som endelig er fikset på. Det er en kjøretur på syv/åtte timer, så det blir spennende. Jeg har kjørt den samme turen mange ganger før da, så det går forhåpentligvis fint..

Dette ble et meningsløst innlegg, men ville bare oppdatere dere litt om hvorfor jeg er så asosial om dagen!

Skal du på kino i dag?

Julie & Julia – Trailer her!

torsdag 5. november 2009

onsdag 4. november 2009

Det var en gang ren hud, som plutselig ikke var så ren lenger...

Bestevenninna mi pleide å stryke meg på kinnene før, og fortelle meg at jeg hadde verdens mykeste kinn. Og jeg hadde det, jeg hadde virkelig verdens mykeste kinn. Jeg fikk komplimenter av folk, som at jeg hadde myke kinn, som spurte om ikke de kunne få kjenne (noe som var creepy, men hyggelig).

Men ikke nå lenger. Jeg får kviser og sorte prikker og tørr hud. Jeg har aldri vært plaget av uren hud i ansiktet før. Det kom så plutselig, og nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre med det.

Har dere noe tips for en mirakelkur til uren hud? Gjerne noen kjerringråd, for penger er noe jeg ikke har så mye av...

tirsdag 3. november 2009

Det burde ikke være så vanskelig som dette

Moren min har ME - utmattelsessyndrom. Det vil si at hun har en sykdom som gjør henne sliten hele tiden, tapper henne for energi. For seks uker siden dro hun til Lillehammer, til et sted som skulle lære henne hvordan hun skal takle denne sykdommen. Hvordan hun kan tilrettelegge og strukturere livet sitt, slik at hun ikke blir dårligere. ME er en sykdom som ikke er veldig kjent, og man vet fortsatt veldig lite om hvordan den fungerer.

Da mamma dro til Lillehammer, ble det meg, lillebror (12) og storebror (29) som skulle klare oss på egenhånd mens hun var borte. Hvor vanskelig kunne det være? Rydde, vaske, lage mat. Passe på at lillebror kom seg på skolen og baskettrening. Ikke noe stress. Jeg mener, storebroren min er 29 år, bor hjemme, og jobber ikke.

Mer feil kunne jeg ikke ta. I dag kom mamma hjem, og jeg er helt utslitt. I løpet av disse seks ukene har jeg gråtet mer enn jeg har gjort på et år, kun på grunn av krangling med storebror.

Her er et innlegg jeg skrev for fire uker siden (altså da vi hadde klart oss uten mamma i cirka to uker), som jeg aldri postet. Jeg var kjempelei da jeg skrev det, men det beskriver forholdet oss to imellom ganske bra:

Jeg og min kjære storebror har ikke det beste forholdet i verden. Det ligger faktisk langt under skalaen for hvordan et vanlig ulykkelig søskenforhold skal være; litt mobbing og litt kos. Nei, ikke noe kos her i gården. Min storebror og jeg har faktisk ikke noe særlig til forhold i det hele tatt.

Det som plager meg er at broren min er supersosial og koselig, en kar som alle liker. Men når det kommer til meg, skulle man tro jeg hadde ødelagt hele livet hans, eller noe. Alt som er galt lar han gå ut over meg, om det er å stirre stygt på meg og le når jeg sier noe han synes er dumt, eller skrike til meg når jeg er uenig (eller "rappkjefta" i følge han). Det er veldig sjelden det er hyggelig mellom oss to, og det kjempetrist.

Mamma er på rehabilitering for ME (utmattelses-syndrom), og kommer ikke hjem før om litt over fire uker. Jeg er kjempeglad for at hun får den hjelpen hun trenger, og nekter å ringe henne om vi har noe problemer hjemme, men greia er at det er det hele tiden. Det er aldri koselig (veldig sjelden i hvert fall). Han blir irritert på meg for den minste lille ting, og klager til meg om det er rotete hjemme (og just for the record: broren min er 29 år, har ikke jobb, og bor hjemme hos mamma. Jeg har jobb, jeg går på skole, og jeg bor hjemme, men betaler leie. Enda er det jeg som får kjeft av ham).

Dette blir et skikkelig klagebrev, men trengte bare å lufte hodet mitt litt. Det er lett for andre å si at jeg må drite i hva broren min sier, ikke bry meg om at han er drittsekk, men selvfølgelig bryr jeg meg. Han er storebroren min, og jeg er glad i han. Det er skikkelig tøft å føle at han ikke til tider ikke er glad i meg. Selvfølgelig bryr jeg meg om han sier jeg ikke gjør noen nytte for meg, og kun er en rappkjefta, utakknemlig drittunge. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal takle det. Alle sier at jeg må la være å bry meg om hva han sier.

Men selvfølgelig bryr jeg meg om hva han sier. Storebroren min er en av de personene jeg bryr meg mest om i hele verden!

Nok en gang et veldig langt og personlig innlegg. Vet ikke om noen har giddet å lese igjennom hele, men nå vet dere litt om hvordan jeg har hatt det de siste ukene. Skriver ikke dette for å få dere til å synes synd på meg (som sagt er det et "klagebrev"), men kanskje det er flere der ute i den store verden som går igjennom noe av det samme.

Nå har mamma kommet hjem, og jeg håper virkelig at ting vil bli litt bedre, nå som hun er hjemme. Jeg og storebror vil aldri ha et veldig bra forhold, tror jeg, men noen ganger er det selvfølgelig hyggeligere enn andre. Vi får se.

Er det noen andre som har et unormalt vanskelig søskenforhold?

PS: Tusen takk til alle som tok seg tiden til å stille spørsmål i spørsmålsrunden. Så fort jeg er alene hjemme (er bare da jeg tør å snakke med meg selv foran kamera) skal jeg lage en video ^^ Dere må gjerne stille noen flere spørsmål om dere vil, i denne posten :)

N.B.

Jeg har vært slem pike, jeg vet det. Å ikke blogge på fem dager, jeg har faktisk dårlig samvittighet. Mest for meg selv!

Jeg har mye å fortelle, men akkurat nå er jeg på skolen. Vi driver med html og photoshop, noe jeg synes er kjempemoro, fordi endelig er det noe jeg kan, som ingen andre kan :D

Kommer tilbake med et litt mer innholdsrikt innlegg senere i dag!