onsdag 25. november 2009

Det blir hva du gjør det til :)

Dagens sang: Pencil Full of Lead by Paolo Nutini


Den 4. januar skal jeg ut i praksis i to måneder. Jeg studerer journalistikk, så jeg skal naturligvis i praksis i en avis. Jeg valgte å dra i praksis til min egen lokalavis, Akershus Amtstidende (eller Amta om du vil). Det er flere i klassen som skal til VG, VG Nett, Aftenposten, Klikk.no etc. Slike glamorøse, store aviser. Jeg skal ikke påstå at jeg ikke misunner dem litt, jeg kan tenke meg at det kanskje er litt mer spenning i en slik stor avis (eller nettavis), men jeg er også ganske sikker på at jeg vil få mye mer ut av praksisperioden min! Mer på trykk, mer oppfølging, hyggeligere arbeidsmiljø osv.

I dag har jeg vært på besøk i Amtas redaksjon i Drøbak. Etter å ha kavet rundt i Drøbak sentrum i nærmere ett kvartér fant jeg endelig frem (med litt hjelp). Jeg hilste på redaktøren, vi skrev under kontrakt og han fortalte meg en masse om hvordan de har det i redaksjonen, hvordan de jobber, og han roet ned nervene mine da jeg fortalte at jeg var litt nervøs ang. det å finne ideer til artikler. "Du kommer nok alltid til å ha noe å skrive om, det skal jeg passe på."

Nå er det heldigvis slik at jeg gleder meg mer enn jeg gruer meg. Det blir veldig spennende tror jeg, selv om det kanskje bare er en liten lokalavis!

Ignore the face

11 kommentarer:

 1. Det virker jo kjempe spennende! Skjønner at du valgte en litt mindre avis :) hvor lenge er det du skal være ute i praksis?

  SvarSlett
 2. Åh så gøy da! :) Heldig du er!!! :) Du kommer nok til å gjøre en kjempebra jobb i praksisen! :D

  SvarSlett
 3. Det hørtes utrolig morsomt ut:) Så er det jo litt morsommere og jobbe med lokale saker enn de internasjonale, siden man ofte har lettere for å relatere seg til sakene avisa skriver om. På en måte:P
  Blir nok bra :)

  SvarSlett
 4. Du - det der høres lovende ut! Jeg tror du har rett i at du sikkert vil kose deg mer og få mer ansvar i en mindre avis, enn i en av de større. Det blir nok veldig bra! :D

  SvarSlett
 5. Lokalavis er best:D Skal selv i lokalavisene i Oslo:) Tror vi i lokalavisene får mest ut av praksisperioden:)

  SvarSlett
 6. Så spennende! tenker som de over at du sikkert får mer ansvar og utfordringer i en mindre avis.. ;)

  sv: jaa! Bli med da! ;) Trenger jo ikke poste hver uke hvis du ikke har fått tatt noen bilder heller! jeg presser meg i hvertfall mer til å ta bilder når jeg er med og da lærer jeg mer også..

  SvarSlett
 7. Det blir nok utrolig spennnende!
  - Jeg tenkte mer på sånn opptaksprøve, hva må man gjøre. Er så nervøs, og vil så gjerne inn på NKF.

  SvarSlett
 8. Oh da kan jeg senke skulderne litt! Vær skikkelig nervøs for at jeg måtte skrive en novelle eller artikkel eller noe. Takk hvertfall! :)

  SvarSlett
 9. Wuhu! Da har jeg kanskje en mulighet da! :D

  SvarSlett
 10. SV: haha ja det mangler ikke hår på han! han er driiiit heit hahaha. Åh du liker backstreet boys du ja? ;) har ikke de konsert snart??

  SvarSlett
 11. Det høres jo kjempespennende ut! Jeg er sikker på at du kommer til å stortrives jeg! :D

  SvarSlett