mandag 9. november 2009

Tåkete veier og døde menn

Det er mørkt. Du ser så vidt veien foran deg; langlyset er til lite hjelp i tåken. Noen biler passerer, men ikke mange. Du er nesten helt alene på veiene i kveld. Rundt deg er det skog og mørke, kanskje et hus i ny og ne, noen gårder. Du kjører, og synger med på CD-en du brente før du dro. Du har kjørt i mange timer, men ennå er du bare halveis.

Plutselig står det noen på veien. Du så han ikke, han er bare plutselig der, rett foran bilen. Du setter foten hardt på bremsen, så hardt du kan, men det er ikke nok. Det er for sent. Du klarer ikke stanse i tide, og mannen flyr over bilen. 150 meter senere står bilen din stille. Du ser i speilet, men kan ikke se noe. Det er for mørkt. Du er raskt på vei ut av bilen, før en tanke stanser deg . . .

Var det ikke i den ene filmen at de ungdommene døde, fordi de gikk ut av bilen da de hadde kjørt på noen? Var det ikke i den serien at det kjæresteparet ble spist av vampyrer fordi de gikk ut av bilen da de hadde kjørt på noen? Hva med i den andre filmen, hvor han ene ble funnet hengt i et tre, etter å ha gått ut av bilen etter å ha kjørt på noen?

Jeg vet ikke med deg, men jeg hater å kjøre bil alene i mørket, i hvert fall om det er lange strekninger, med kun skog og fjell i mange mils omkrets. I går, da jeg kjørte hjem fra Trondheim (en kjøretur på åtte timer), var det mørkt omtrent hele veien. Det var glatt på veiene, masse tåke, og få biler. Det var ikke ved få andledninger at jeg kom til å tenke på det scenarioet beskrevet ovenfor. Hva hvis jeg hadde kjørt på noen? Hadde jeg turt å gå ut av bilen?


Selvfølgelig må man jo gå ut av bilen om man kjører på noen, men hva hvis? Jeg har sett alt for mange skrekkfilmer, ja. Men det er nettopp det, jeg har sett for mange skrekkfilmer. Jeg vet hva som kan skje. Det er kanskje usannsynlig, men det kunne skjedd. Jeg tror at om jeg hadde kjørt på noen, hadde jeg vært sykt redd, selv om jeg selvfølgelig måtte gått ut . . .


Har du sett like mange skrekkfilmer som meg, eller ville du ikke en gang tenkt tanken?


© Flickr

11 kommentarer:

 1. Hehe:P Jeg har faktisk aldri tenkt på det:P Jg liker å kjøre bil når det er mørkt. Med fint vær, vel om merke:P I allefall om natten. Ingen biler, bare meg, bilen og heftig musikk hehe:P Er vedlig avslappende

  SvarSlett
 2. Er det fryktens sommer du mente om de ungdommene som gikk ut av bilen? De hadde ikke nødvendigvis blitt drept hadde ikke de kastet mannen på havet :p Så om du klarer å unngå å gjøre det, så skal det nok gå bra :)

  SvarSlett
 3. SV: Tusen takk for det! Føler meg bedre i dag heldigvis :)

  ååhh uff jeg tenker akkurat slik som deg!! Syns du er modig som kjører 8 timer i mørket altså :) og alene! huff. Hadde jeg kjørt på noen eller NOE hadde jeg dødd! ååh så MÅ man jo ut av bilen også da..nei fyy.. håper ALDRI det skjer!

  SvarSlett
 4. Jeg tenker akkuratt det samme som deg! Det er kjempeekkelt! :S

  SvarSlett
 5. Uff, skjønner akkurat hva du mener. Man har jo plikt til å stoppe, men samtidig, man vil jo ikke bli spist opp av vampyrer eller bli hengt i et tre.

  Jeg ser aldri skrekkfilmer, men jeg ville nok tenkt de samme tingene som deg. Vill fantasi..

  SvarSlett
 6. Jeg hadde nok tenkt sånn jeg også. Uff... Å gå ut i mørket midt i ødemarka er ikke en tanke som frister så veldig. Men om en kjører på noen, så må en jo nesten. Uff... Håper jeg slipper å stå i den situasjonen.

  SvarSlett
 7. Hehe, jeg er også "ødelagt" av skrekkfilmer - blir jo tidenes nervevrak når strømmen går når vi er på hyttetur feks.. Låser alltid bildørene når jeg er ute og kjører alene i mørket jeg! vet ikke helt hva det skulle være godt for egentlig men..

  SvarSlett
 8. SV: Ja skal prøve å ikke tenke så mye på det, ødelegger jo nesten den tiden vi har sammen igjen!

  SvarSlett
 9. Hehe, er det noe jeg er god på, så er det overdramatisering. Og det verste er at jeg girer meg opp så fælt at jeg faktisk blir livredd og ser og hører det som måtte være. Ikke noe galt med fantasien, nei! Kjører man i skogen, kan det ikke bare være mordere der - bare tenk på alle mutantene som er ute etter å legge feller for å få fanget deg! Og etter hver kveldsvakt, sjekker jeg baksetene på bilen før jeg setter meg inn - og låser selvsagt dørene. Selv om jeg vet at det ikke hjelper mot skumle spøkelsesjenter!

  SvarSlett
 10. Elsker skrekkfilmer og ser scenarioet ditt. Hadde aldri gått ut av bilen hvis jeg så kjørte på Barack Obama. Men da hadde det sikkert vært en skrekkfilm, fordi, hvorfor skulle han vandre i mørket. Alene. Måtte jo vært noe mystifistisk der. Derfor.

  SvarSlett
 11. Jeg har samme angst, men det gjelder mer enn bare bilkjøring. Jeg tør omtrent ikke se i et speil eller vindu hvis det er mørkt...*frysning*

  SvarSlett