tirsdag 8. desember 2009

Lukten av gamle bøker

Jeg har vært på Deichmans bibliotek siden klokken ti i dag, og selv om fire timer er barnematen i forhold til mange andre studenter, begynner jeg allerede å bli tung i hodet. Å sitte og lese over den samme teksten om og om igjen, for å få den til å bli helt perfekt, gjør at man blir ordblind etterhvert. Dermed blir mange ordfeil ubevisst ignorert, og jeg må lese den samme teksten igjen og igjen og igjen. Men så blir det jo forhåpentlig bra til slutt da :)

Apropo bibliotek, elsker du det like mye som meg? Bortsett fra at det er iskaldt inne på Deichman akkurat nå (som kan ha noe med at vi sitter ved vinduet), har jeg en elsk for biblioteker. Alle bøkene, alle menneskene, den gamle-bok-lukta som jeg kjenner igjen fra da jeg var liten. I love it! Jeg er nødt til å bli flinkere til å ta meg turer til biblioteket, også når jeg ikke har eksamen. Da er det bare stress. Ellers er det jo bare kos.

Er du enig? Er bibliotek et JA eller et NEI for deg?


 

4 kommentarer:

 1. I love a good library!

  Heldigvis har Enebakk også bibliotek! :) (Med verdens flinkeste barnebok-bibliotekar i tillegg.)

  SvarSlett
 2. Jeg elsker bøker, og har alltid gjort det. Det er noe spesielt ved å grave nesen ned i en bok. Ja til biblioteker :)

  Men er enig. Man blir gal av å lese over oppgaver. Til slutt er det ingenting i den som gir mening lenger..

  SvarSlett
 3. Takk :) Enten har du hjemmeeksamen eller mappeeksamen. Det er to forskjellige eksamensformer :) God tur til London! Kjempe fint der :D

  SvarSlett
 4. jeg er også veldig glad i bibliotek - kanskje ikke så rart siden jeg elsker bøker.. Kunne ønske det var ett i nærheten her..

  maange år siden jeg var på deichman sist, men husker det var overveldende stort! ;)

  SvarSlett