onsdag 20. januar 2010

Praksis en to tre

Jeg har nå vært i praksis i snart tre uker. Å faktisk jobbe som journalist i en avis er utrolig skummelt, samtidig som det er veldig spennende å få sakene på trykk. Jeg har nesten hatt en sak på trykk hver dag. I dag hadde jeg tre! Fikk til og med skryt av sjefen for å ha tatt det beste bildet i avisen i dag. Og det verste. Beste og verste på samme gang? Ikke verst.

Nå som jeg har vært ånkli' journalist i nesten tre uker, har jeg også klart å finne ut hva jeg elsker og hva jeg hater med jobben. Disse har jeg selvfølgelig tenkt å liste opp for deg:

Elsker:
♡ Å sitte på et ordentlig kontor og skrive.
♡ Deilig lunsj hver dag.
♡ Ubegrensede mengder med kaffe, te, kakao og sånt.
♡ At jeg kan disponere tiden min som jeg selv har behov for.
♡ Faste arbeidstider. 08:30 til 16:00.
♡ Folkene jeg jobber med.

Hater:
Å ringe mennesker...
Gå opp til fremmede mennesker og spørre om de vil være med på 4 på gata. De fleste sier nei.
Å møte opp på morgenmøte uten ideer. Jeg klarer aldri å finne noe interessant.
Å stå opp tidlig hver dag.
Å prøve å komme på noe å skrive om. STRESS.

Nei uff, det er en kjempeflott mulighet jeg har fått, så nå skal jeg ikke klage mer. Men det er sant, jeg hater virkelig å måtte gå opp til fremmede folk på gaten. Opptil flere ganger nå har jeg kommet tilbake til kontoret uten en 4 på gata, fordi jeg ikke tør å spørre noen. Jeg kan gå mot noen, men rett før jeg er fremme, tar jeg usving og går en annen vei. Må se forferdelig funky ut, men jaja.

Så der, da vet du hvordan jeg har det hver dag :)

5 kommentarer:

 1. Syns det høres så koslig ut jeg! Spesielt det å ha faste arbeidstider, ha et kontor og få god mat og drikke :) men er enig med deg i det å ringe andre...UFF! og det å spørre andre på gata! ææ! det hadde jeg nesten ikke turt jeg..blir ikke bedre når folk sier nei heller...

  SvarSlett
 2. Du skulle spurt meg vettu, jeg hadde selvfølgelig sagt ja! Også er jeg jo så ufattelig fotogen, som jeg beviste så bra i dag ;p

  SvarSlett
 3. Så spennende! Noe innen media er andrevalget mitt hvis jeg ikke får oppfylt drømmen innen økonomi. Hva har du gått for å komme så langt, og hvor høyt er snittet for å komme inn på skoler? :)

  SvarSlett
 4. Høres veldig spennende ut synes jeg. :D

  SvarSlett
 5. Haha, vi elsker og hater akkurat de samme tingene, ser jeg! Jeg har egentlig veldig lyst til å bli journalist av nettopp de grunnene du har listet opp, men siden jeg er så dårlig til å ringe og ta kontakt med fremmede, så har jeg lagt hele greia litt på is.. Men er det noe du vil anbefale, selv om man er litt pysete av seg?;)

  Hvor studerer du, forresten?

  SvarSlett