søndag 10. januar 2010

Kleint komplisert, på en god måte

Det er ingen hemmelighet at jeg er fan av Meryl Streep. Når hun så er med i en komedie om et aldrende skilt par som finner tilbake til hverandre mens de begge er i forhold til andre, måtte jeg selvfølgelig ta turen til kinosalen for å ta en titt. Phew, lang setning . . .

"It's Complicated" handler om Jane (Meryl Streep) og Jake (Alec Baldwin) som har vært skilt i ti år, og egentlig ikke har et særlig godt forhold – som skilte flest. De har tre barn sammen, og etter sønnens "graduationparty", møtes de i samme hotellbar, alene, drikker en masse vin, og hopper i høyet. Igjen oppfører de seg som om de skulle vært kåte tenåringer, men det er ett problem. Jake er gift med en dame tyve år yngre enn han selv, og Jane er på dater'n med arkitekten sin. De må snike rundt, og mens Jake på ny faller for Jane, blir Jane forvirret av situasjonen, og usikker på hva hun vil.

Jeg slutter å beskrive her, i frykt for å avsløre for mye.


Jeg dro med meg bestevenninnen min for å se denne filmen, og jeg kan med 99 prosent sikkerhet påstå at vi var de yngste i salen. Det var mange middelaldrene par der, bestemødre, mødre og fedre. Og oss. Men vi lo minst like godt som resten av salen, om ikke mer (det skal nevnes at vi også lo av flauhet en del ganger – Meryl Street og Alec Baldwin på 50+ som snakker om hår på musa og verre? kleint).

Filmen var virkelig sjarmerende, og søt på sin egen måte, selv om den antakeligvis ikke er beregnet for den yngre målgruppen, such as myself. Alec Baldwin, som jeg har hatt et lite hatforhold til en lang stund, imponerte. Han fikk noen plusser i boka av meg. Meryl Streep ser like vakker ut som vanlig, og viser igjen at også hun kan være morsom.

Dette er nok ikke den beste prestasjonen til noen av dem, som begge har mange filmer på CV-en som imponerer stort, men det er en koselig film man kan le av, og se med enten venner eller kjæreste. Om jeg var deg, ville jeg unngått å se den med en foreldrer – kleinfaktor til tusen!

Alt i alt vil jeg anbefale alle å se denne filmen, om du liker slike sjarmerende filmer som er søte på sine egne måter. Det er ikke noe spesielt med den, sånn egentlig, men en god latter får du i hvert fall. Det gjorde jeg!

Hva synes du om denne anmeldelsen? You like?

7 kommentarer:

 1. Åh. Nå fikk jeg så lyst til å se den!! Skal se om jeg får lastet den ned. :D Takk for en superbra anmeldelse. :D

  SvarSlett
 2. Du er utrolig flink til å skrive, super anmeldelse! :)
  Hørtes ganske bra ut den filmen!

  SvarSlett
 3. SV: I think you should :D jeg har prøvd mineral founationet fra loreal, dette var altså FØR jeg bestemte meg for å kutte ut de sminkemerkene som driver med dyretesting... og for noe DRITT! Skikkelig dårlig sminke, ingen dekkevne whatsoever og jeg fikk masse nupper i ansiktet av den :(

  SvarSlett
 4. Kjempe flott anmeldelse! Den skal jeg se :)

  SvarSlett
 5. Hehehe. Jeg har sett reklame for den og da har den virket teit. Men beskrivelsen din virker mer spennende! :)

  SvarSlett
 6. Jeg synes anmeldelsen var kjempebra og jeg fikk veldig lyst til å se filmen etter å ha lest dette innlegget :)

  SvarSlett
 7. Veldig bra anmeldelse. Og jeg så trailer for denne filmen i jula, og hadde veldig lyst til å se den. Den virka veldig morsom :D

  SvarSlett