lørdag 17. oktober 2009

Om du bare hadde vært en fremmed

Er det ikke rart hvordan man noen ganger kan fortelle en fremmed alt? Plutselig sitter du der og forteller om de dypeste detaljer og hemmeligheter til en du ikke kjenner. Hemmeligheter du kanskje aldri ville fortalt en venn. Ting du føler at ingen kan forstå. Plutselig føler du at denne fremmede vil forstå. De kjenner deg ikke, de kjenner ikke til detaljene rundt livet ditt. De vet kun det du selv forteller. Kanskje er det akkurat det som er så fristende? De kan ikke dømme deg på noe annet grunnlag enn hva du selv velger å fortelle.

Jeg er ikke den mest pratsomme, i hvert fall ikke når det gjelder fremmede. Jeg kan smile, si hei, slike små høflighetsfraser – om de gjør det først. Jeg tar sjelden initiativ til å småprate med noen jeg ikke kjenner.

Da jeg tok toget til Trondheim på onsdag, satt jeg ved siden av en eldre dame. Kanskje 60 år eller eldre. Hun var veldig pratsom. Selv hadde jeg egentlig kun lyst til å sette meg til å se film, høre på musikk, sove. Innimellom fikk jeg det, hun snakket ikke hele tiden. Men jeg merket at de gangene hun pratet, pratet jeg mye tilbake. Jeg fortalte om utdanningen min, fremtidsplanene mine, hvor jeg håpet å ende opp. Hun fortalte om jobben sin, barnebarna etc. Vi snakket om helt uinteressante ting, men vi delte en hel del informasjon med en fremmed.

Det jeg mener er at det er rart hvordan det noen ganger kan virke så naturlig å snakke med en fremmed, når det kan være så vanskelig å snakke med noen en kjenner.

Har du noen gang opplevd noe liknende?
Hvordan er du med fremmede?

3 kommentarer:

 1. Noen ganger synes jeg det er netopp det at de er fremmede som gjør det mye enklere å snakke. Å snakke med folk som allerede kjenner deg litt for godt kan være vanskelig iblandt. Fremmede kan jo vise seg å være fantastiske folk :)

  SvarSlett
 2. syns det er merkelig med fremme jeg. liker ikke å snakke med folk jeg ikke kjenner.

  SvarSlett
 3. Her kunne man jo skrevet noe om ironien i at man blogger om hva som helst, men helst ikke vil snakke med fremmede, men det ville fort slått tilbake på meg selv også, så jeg tror jeg lar være :)

  Fin og spennendeblogg! :)

  SvarSlett