søndag 25. oktober 2009

En tilfeldig skjebne?

Tror du på skjebnen? Tror du at ting skjer for en grunn? At alt har en mening?
Eller er alt tilfeldig?

Noen ganger er det vanskelig å tro at ting skjer helt tilfeldig. Jeg vil gjerne tro at alt skjer for en grunn. Negativt som positivt. Andre ganger virker ting så tilfeldig, at skjebnen nesten ha vært inne i bildet.

Ting kan være så kjipt som bare det, men jeg tror innerst inne at alt har en mening, tilfeldig eller ikke. Alt du opplever og går igjennom påvirker deg som person. Hadde du ikke fått de gode karakterene på videregående, hadde du kanskje valgt å gå en helt annen vei. Du hadde møtt helt andre mennesker, og vært en helt annen person enn den du er i dag.

Ting er så tilfeldig. Alt er tilfeldig. Samtidig er det vanskelig å tro at det ikke er en mening med det hele.

Jeg liker å tro at alt som skjer har en mening. At det alltid vil komme noe positivt ut av det negative, uansett om man er klar over det eller ikke. Livet er en kjedereaksjon: en ting ville ikke skjedd, om ikke "det andre" skjedde først.

Tror du på skjebnen, tilfeldigheter, eller kanskje begge deler?

5 kommentarer:

 1. SV: Mhhm det er det!! huff hehe.

  Jeg liker å tro at alt har en mening jeg også....altså, jeg VET jo ikke om det ligger noe sannhet i det eller ikke! Men det skader jo ikke å TRO på det, gjør egentlig mange ting enklere syns jeg... Men det virker faktisk som om at alt har hatt en mening så langt i livet mitt, og at det har formet meg til den jeg er i dag!

  SvarSlett
 2. Jeg også liker å tro at ting har en mening. Jeg tror det var en grunn til at jeg skulle oppleve så mye dritt tidlig i livet. Jeg måtte bli voksen fort for å klare meg alene fra jeg var 16 år. Jeg var nødt å bli sterk sånn at jeg kunne ta de riktige avgjørelsene, og ikke lenger bli manipulert av andre. Jeg liker ihvertfall å tro at det er en mening med all dritten jeg har opplevd, sånn at noe kan rettferdiggjøre litt av det på en måte.

  SvarSlett
 3. Jeg tror på skjebnen jeg. Alt skjer for en grunn.. :)

  SvarSlett
 4. Jeg tror at vi skaper våre egne liv, og at du har helt rett når du sier at det ikke finnes noen tilfeldigheter. Livet slik vi opplever det springer ut fra oss selv; det vi opplever har vi selv virkeliggjort ved tanke, ord og handling.

  Det er derfor positive affirmasjoner funker. Og det er derfor vi har mye større sjanse for å oppnå noe som vi virkelig fokuserer på, og enda bedre; oppfører oss som om vi allerede har.

  Vi skaper vår virkelighet. Det er det som er meningen med livet, vet du. :-) Å definere ved hjelp av tanker, ord og handlinger hvem du er, hvem du vil være. Og så å leve det ut.

  SvarSlett
 5. Jeg liker å tro på skjebnen iblandt, men samtidig er det så vanskelig å tenke at noe du ikke kan se, faktisk "bestemmer" det som skal skje. Tilfeldigheter er vanskelige å rettferdigjøre i blandt. Det må være noe mer en tilfeldigheter der ute. Virkelig.

  SvarSlett