lørdag 17. april 2010

Sene netter, pene damer og mye, mye alkohol.

De setter seg ovenfor meg på toget. Jeg tror de er et band. De har instrumentkofferter med seg, jeans på beina og langt hår. Bortsett fra han ene, som har kort. De må være et band. Ansiktene deres bærer preg av et godt levd liv med sene netter, pene damer og mye, mye alkohol.

"Kvinne, er det du som har skrudd på vifta?" spør han ene meg. Nei, sier jeg til han. Kan jeg skru den av, spør han. Ja, vær så god, sier jeg tilbake. Jeg tar på meg ørepluggene. Nå kan jeg ikke lenger høre hva de snakker om.

Jeg innbiller meg hva for et spennende liv de må ha bak seg. Et liv med reiser, sene netter, pene damer og mye, mye alkohol. Jeg lurer på om de har familier. Jeg lurer på om de har elskere. Jeg lurer på om de har barn. Jeg lurer på hvor de har vært og hvor de skal. Jeg lurer på om de er snille, jeg lurer på om de er flinke. Spiller de kanskje i et band jeg har hørt om?

De kjøper seg kaffe, leser i blader, og ler. Selv om jeg har i ørepluggene kan jeg høre de le. Han ene, som ligner litt på en eldre versjon av Kurt Cobain, han har på seg svart neglelakk. Jeg skulle ønske han ikke hadde det. Han som sitter ved siden av meg har på seg cowboystøvler, laget av slangeskinn. Men det er jo ikke sikkert de er ekte. Støvlene er veldig spisse på tuppen, så jeg liker de ikke. Når jeg tenker meg om ser han litt ut som en slange i ansiktet. En slange med langt, brunt hår. Jeg kan ikke tenke meg at verken utseendet eller støvlene med de spisse tuppene har stått i veien for hans liv med sene netter, pene damer og mye, mye alkohol.

Skrevet på toget mellom Oslo og Rena, fredag 16. april.

13 kommentarer:

 1. Det er trolig interessant å sitte sånn og observere folk rundt seg!

  SvarSlett
 2. Ja, eller "utrolig" da, hvis man skal være sær..:p

  SvarSlett
 3. jeg elsker å sitte å studere folk, og tenke på hva de eventuelt har opplevd i livet sitt.

  God lørdagskveld <3

  SvarSlett
 4. Pleier ofte å fundere slik over mennesker jeg ser. Er litt gøy - og faktisk veldig bra for å bli bedre til å beskrive mennesker. Ypperlig aktivitet for folk som liker å skrive (:

  SvarSlett
 5. du er utrolig flink til å skrive. Fasinerende å lese, Carina :D
  Ha en fin lørdagskvleld :D

  SvarSlett
 6. det er litt morsomt å sitte å se på fremmede folk å tenke seg hvordan de er!
  xxx

  SvarSlett
 7. Gud, du skriver så fantastisk. Du gjør det ganske spennende!

  SvarSlett
 8. Du skriver så bra :) Beskrivelsene dine setter liv i alt

  SvarSlett
 9. Oi så bra beskrivelse :) Lurer på hvilket band du så:)

  SvarSlett
 10. Hehehe, jeg lurer alltid på historiene bak tilfeldige mennesker jeg treffer! :)

  SvarSlett
 11. "Kvinne" sukk jeg hadde blitt frustrert om det var det fremmede "kalte" meg. Som "kamera" eller "stol" :p Etter mange togreiser Oslo-Bergen har jeg også observert litt av hvert, men som regel er det eldre mennesker som enten ser misfornøyde eller fortapte ut. Kanskje de hadde sene kvelder, med alkohol og pene herremenn og damer?

  Du er så flink! Flink, flink, flink :D

  SvarSlett
 12. // hihi, takk. Skal prøve å blogge litt oftere!

  Jeg beundrer skikkelig hvor flink du er til å skrive altså. :)

  SvarSlett