søndag 25. april 2010

Jeg har litt våte sokker om dagen

Jeg skulle så gjerne satt meg ned, løftet opp skjermen på mac-en, gått inn på blogspot, opprettet et nytt innlegg og knatret ned noen knakende gode vitser. Men jeg kan ikke. Jeg klarer ikke. Jeg har ingen gode historier i bakhodet, ingen vittige kommentarer eller kjappe replikker. Den siste uka har vært en av de ille ukene. Jeg visste det skulle komme, men jeg visste ikke at det ville skje så raskt, så uventet.

Jeg er deprimert noen ganger. Jeg liker ikke å si at jeg lider av depresjon, for jeg gjør det bare noe av tiden. Jeg er enten på topp eller på bunn. Og når jeg er på topp går jeg hele tiden og venter på at bunnen skal dra meg ned igjen. Heldigvis skjer det ikke ofte, men det skjer en gang i blant, og det skjer ofte nok til at jeg vet at det alltid vil komme tilbake.

Jeg og han kjekke pleier å kalle det våte sokker. Når jeg er deprimert. Er jeg langt nede har jeg "våte sokker". Er jeg veldig langt nede har jeg veldig våte sokker. Og våte sokker kan være vanskelig å få av seg. Det er ikke så lett å bare skifte inn til tørre sokker. Det er ikke så lett. Jeg liker denne sammenligningen. Den får meg alltid til å smile.

Det som er kjipt er at når jeg er i en av disse periodene vil jeg ikke gjøre så mye. Jeg vil bare være hjemme. Men jeg er blitt så lei av "hjemme". Jeg kommer ikke overens med familien min noe mer, jeg er så lei. Jeg blir så sliten. Alle har sine egne problemer, og klarer ikke se at jeg også sliter. Og alle er hjemme hele tiden. Jeg er aldri alene. Jeg mister all energi av å være hjemme, men derfor orker jeg ikke gjøre noe, og jeg blir sittende fast i en ond sirkel. Jeg kommer meg ingen steder. Jeg sitter fast uten å vite hvor jeg skal gjøre av meg.

Inspirasjonen er heller ikke der. Jeg setter meg ned og prøver å skrive. Om det er skoleartikkel, femelleartikkel eller bloggtekst, ingenting blir riktig. Jeg vet ikke hva jeg kan gjøre annet enn å vente på at det blir bedre igjen. For jeg vet at jeg før eller siden vil være på topp igjen, og være den søte, morsomme jenta jeg vet jeg kan være. Som jeg vet jeg er!! Så det er det jeg gjør nå, venter på at jeg skal komme tilbake . . .

Pleier du å få våte sokker noen ganger?
Hva gjør du for å få de av deg?

28 kommentarer:

 1. Jeg får ofte våte sokker. Har vært syk denne uka og gleder meg sånn til å komme tilbake på jobb i morgen! God bedring! Klemmis!

  SvarSlett
 2. det hender jeg har både våte sokker og sko.... men så tørker de i solen :) inspirasjonen kommer tilbake carina, jeg vet nøyaktig hvordan det er. du er flink. og ting ordner seg, i know :)

  SvarSlett
 3. Pleier å ha veldig våte sokker om vintern, og det er en forferdelig følelse! Håper du får på tørrsokkene snart! Klem

  SvarSlett
 4. Jeg sover, lenge og mye, når jeg har mine "våte sokker" på. Og jeg krangler nesten mer enn jeg sover med den ene som fikser tilstedeværelsen -fordi det er denne personens feil at de våte sokkene kommer på så ofte som de gjør. Men etter mye soving og krangling som endte opp i latter tørker de magisk nok av seg selv. Men jeg forteller meg selv at jeg nå snart er nødt til å gjøre andre ting for å tørke meg på beina. Som å jogge ut håpløsheten og problematikken, kanskje?

  Til og med når du ikke har inspirasjon skriver du inspirerende tekster. <3

  SvarSlett
 5. Åh, dette var sterkt! Og våte sokker er en glimrende metafor, jeg skjønner akkurat hva du mener. Liker bloggen din kjempegodt :)

  SvarSlett
 6. God tekst om gjenkjennende utfordringer. Du ska få ein dag i måra... Det tror jeg på, at en blank og ubrukt morgendag er akkurat det vi trenger.

  SvarSlett
 7. Pleier å ha veldig våte sokker ofte, egentlig. Kjenner meg sånn igjen i det avsnittet om familien. En av grunnene til at jeg flyttet ut. Trenger masse tid for meg selv, uten å ha folk rundt! Har vel ikke helt funnet ut hva jeg skal gjøre for å få dem av meg enda, men jeg vil tro at det ordner seg nå når det begynner å gå mot sommer!

  //Var i veldig dårlig humør hin dagen ja, men det ordnet seg fort! Jeg liker spammingen din jeg :D hihi

  SvarSlett
 8. Huff... Jeg liker ikke at du har det sånn. DU FÅR IKKE LOV! Hadde jeg vært der ville jeg gitt deg en klem! Du må ta vare på deg selv, kanskje prøve å gjøre noe du ikke pleier å gjøre? Jeg ønsker deg i alle fall alt godt - det vet du! :)

  SvarSlett
 9. Jeg har definitivt våte sokker, ja. (Bra metafor!) Jeg skjønner så alt for godt hva du mener, og skulle virkelig ønske jeg kunne gi deg et godt råd for hvordan du skulle komme deg ovenpå igjen. Men, hadde jeg visst det, så hadde jeg vel ikke vært på bunnen selv:p

  Skjønner godt hva du mener med familien. Da jeg bodde hjemme var de en pest og en plage når "sokkene var våte", men nå er de stort sett en veldig god støtte som jeg kan lene meg på når jeg selv ønsker det. Jeg har et stort behov for å være alene, så sånn sett passer det jo faktisk bra at jeg ikke klarer å jobbe..

  Håper sokkene dine tørker snart, Carina! Tenker på deg<3

  SvarSlett
 10. Innimellom, sånn som nå er jeg faktisk litt inne i den samme perioden som du er inne i. Sikkert noe med at jeg har møtt en fyr jeg faktisk liker veldig godt, og som nettopp har karret seg ut av et langt forhold... ogsom bombaderte meg med at han faktisk ikke helt hadde skjønt at han var ute av det forholdet, men han sa at han likte meg godt da.. så kan jo hende etterhvert. Merker jeg til tider savner noen å være glad i! Veldig og! Håper at jeg ikke kommer mellom sprekken her og, jeg blir så fort betatt.. farlig ass!

  SvarSlett
 11. dette virker kjent...
  Jeg pleier å gå å legge meg, også neste morgen gjør jeg noe som jeg virkelig liker å gjøre (i.e. spille gitar)

  håper du blir bedre snart!
  xxx

  SvarSlett
 12. uffda :/ så utrolig kjipt, har det noen ganger jeg også!

  SvarSlett
 13. Åh Carina da! Ikke noe moro å lese dette.
  Jeg har det også selv slik noen ganger, men det er heldigivis en stund siden sist nå... hater de dagene der INGEN ting frister. Ingen ting er noe å se frem til...Heldigvis går det over.
  Og det håper jeg skjer for deg også snart!

  SvarSlett
 14. Carina <3
  Veldig trist å høre at du ikke har det så bra om dagen :( Våte sokker er noe dritt! Men ikke sitt hjemme, da stenger du deg inne og da blir det som oftest ikke bedre! Slik er det i hvert fall for meg..

  Jeg skulle ønske jeg var hjemme så du kunne bo noen dager hos meg. Se på film, se på tv-serier, spise godteri, drikke oss fulle, spise TACO, spise lasagne, lage brownies, snakke dritt, snakke kos :)

  LOVE YOU! Du er den BESTE jenta i hele verden! Jeg savner deg!

  SvarSlett
 15. Uff, så leit å høre at du har det tungt! :( Får håpe humøret og inspirasjonen din er tilbake så fort som mulig.. Stor klem fra meg!

  SvarSlett
 16. Uff.. sender en klem jeg... Vi alle har det sånn innimellom. Jeg er ganske heldig - degangene jeg føler meg veldig nede, er likevel veien opp så utrolig kort...

  SvarSlett
 17. Så bra innlegg. Den sammenligningen med våte sokker var veldig fin.. Jeg har veldig ofte veldig våte sokker, som jeg sliter med å få av. :/ Men til slutt får man dem av, og da er det bedre igjen. :)

  SvarSlett
 18. Glemte å legge igjen en kjempestor og varm klem!!! <3

  SvarSlett
 19. Oi. Ble ganske overrasket av dette innlegget, jeg. For du virker ikke som en person med våte sokker! Men så er det jo sånn da at hvem som helst kan ha det, uten at andre vet det. Likte forresten den sammenligningen veldig godt jeg også. Håper virkelig det går bra med deg altså!

  SvarSlett
 20. Eg trur me alle får litt våte sokkar, av og til :) Det er lov, og det går over :)

  Og så kan du alltids få klem.

  SvarSlett
 21. Våte sokker, ja. Det har vi vel alle en gang i blant. Akkurat der og da tenker man at man aldri kommer til å få de av seg, men som oftest faller de av når en minst venter det :)

  SvarSlett
 22. Sv: Jaja, noen kvelder er rett og slett ganske kjedelige! Håper det blir litt mindre kjedelig enn du tror:) Også håper jeg at sokkene dine begynner å tørke..<3

  SvarSlett
 23. Tror nok vi alle får "våte sokker" en gang i blant. Jeg har det spesielt på vinterhalvåret når det er mørkt ute. Det som hjelper meg er å være sosial. Noen ganger er det et slit å komme seg ut, men å være sammen med noen hjelper. Se film, lage mat, kino, gå tur ++. Hjelper også å trene. Det skal sies at jeg hater å trene, men når jeg er i bedre form så får jeg mer energi og derfor mindre "våte sokker" :) Se filmer og serier hjelper meg også. Håper det blir bedre snart!

  SvarSlett
 24. hehe, ja, men det er nok ikke så spennende som det høres ut som

  SvarSlett
 25. Tuuusen takk for bursdagshilsen på bloggen min ♥

  (dette er en copy&past melding, da jeg begynner å bli lei av å skrive "Tusen takk" - men uansett satt jeg stor pris DIN hilsen, som jeg gjorde med alle hilsene jeg fikk!)


  PS. Blitt glad i deg også <3

  SvarSlett
 26. Jeg pleier også å få våte sokker iblandt. Da syns jeg det hjelper veldig å bare prate med noen nære venner om problemene, eller å gå en tur i marka helt alene og bare å tenke. Det hjelper også. Ellers når man har det litt tungt så tror jeg det hjelper å se gleden i små ting:)
  Stå på Carina, du vet du har folk som er glade i deg:)

  SvarSlett
 27. For en fin og ufarlig måte å se det på! Søt sammenligning! Våte sokker er noe dritt. Kjenner igjen det du beskriver om å bo hjemme, eller sammen med familie og folk som alltid er hjemme. Jeg håper uansett at denne perioden går fort over, og at du får på deg de tørre, gode sokkene igjen. Eller kanskje gå barbent :)

  SvarSlett