tirsdag 2. mars 2010

Se en god film, da vel

Hva er vel bedre, når stormen står på som verst og mørket har slukt omgivelsene, enn å sette på en ordentlig god film og bare drømme seg vekk? Her lister jeg opp noen av mine absolutte favoritter, men jeg har utelatt mange. De får jeg ta en annen gang. Her kommer i hvert fall fem av mine yndlingsfilmer, og det burde være noe for alle her. Kanskje har du sett noen av de allerede?

True Romance (1993)
Skrevet av Quentin Tarantino, regissert av Tony Scott.
Med: Christian Slater, Patricia Arquette, Gary Oldman, Brad Pitt, Christopher Walken, Samuel L. Jackson og flere.

Dette er en typisk romantisk "boy meets girl"-film + masse blod, slossing og dreping. Rett og slett en klassiker! Clarence og Alabama treffes i en kinosal. Det viser seg at Alabama egentlig er en eskorte, innleid av Clarences sjef, for å holde Clarence med selskap på bursdagen hans. Men det er kjærlighet ved første popcorn-søl, og neste morgen er de gift. Gutt møter jente. Gutt og jente gifter seg. Gutt dreper jentes hallik. Gutt og jente stjeler halliks kokain. Slem mann jakter på gutt og jente.

Selv om den høres helt grotesk ut, er det faktisk en kjempebra film. En av de kuleste filmene jeg vet om. Og absolutt en film jeg anbefaler alle filmelskere å se. Den er tross alt skrevet av geniet Quentin Tarantino. I samarbeid med regissør Tony Scott, har de to laget et vakker og blodig film, som gir deg trua på ekte kjærlighet, om du ikke har det fra før av. Dette er faktisk en av de mest romantiske filmene jeg vet om! Dessuten har den en fantastisk soundtrack som jeg forelsket meg helt i (dessverre er ikke yndlingssangen med i traileren).Igby Goes Down (2002)
Skrevet og regissert av Burr Steers.
Med: Kieran Culkin, Claire Danes, Susan Sarandon, Ryan Phillippe, Amanda Peet, Bill Pullman og flere.

Dette er en film jeg egentlig kun så fordi jeg var forelsket i Kieran Culkin (lillebroren til Macaulay Culkin som spilte i Alene Hjemme-filmene) da jeg var yngre. Men jeg så den, og elsket den. Jeg vet ikke hvor mange av vennene mine jeg har tvunget til å se denne filmen sammen med meg. Den er sær, spesiell, rar og fantastisk.

Igby Slocumb. Igby er en 17 år gammel gutt som ikke vet helt hvor han skal gjøre av seg. Han har en far på galehus, en mor som kanskje burde vært på galehus og en bror som ikke bryr seg så mye. Igby takler det hele ved å søke etter forhold hos "eldre" kvinner. Han er en smart gutt, men er blitt kastet ut av alle skoler han har gått på. Han rømmer hjemmefra, og ender opp i et bohem-miljø han kanskje ikke var helt klar for.

Denne filmen er utrolig fin, men som sagt, sær. Kanskje ikke noe for alle, men absolutt en film jeg skulle ønske flere hadde sett. Den er ikke veldig kjent, selv om jeg mener at det burde den være. Og det sier jeg ikke bare fordi jeg var stormforelsket i hovedpersonen. Joda. Neida. Joda...The Breakfast Club (1985)
Skrevet og regissert av Jogn Hughes.
Med: Emilio Estevez (også kjent som broren til Charlie Sheen), Judd Nelson, Ally Sheedy, Molly Ringwald, Anthony Michael Hall og flere.

 The Breakfast Club er den filmen som frelste meg. Etter at jeg så denne, har jeg gått til innkjøp av minst ti andre 80-tallsfilmer som også er kjempegode. Men ingen slår denne. Ingen.

Fem High School-studenter uten noe som helst til felles, blir satt sammen på skolen på en lørdag. Gjensitting. De er der for forskjellige grunner, noen mer alvorlige enn andre. De er alle helt forskjellige, og de krangler og griner og røyker og danser.
A brain... and an athlete... and a basket case... a princess... and a criminal. Does that answer your question? Sincerely yours, the Breakfast Club.
Skal du se én 80-tallsfilm i hele ditt liv burde dette være den utvalgte!

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=dkX8J-FKndE

A Bronx Tale (1993)
Skrevet av Chazz Palminteri, regissert av Robert De Niro.
Med: Robert De Niro, Chazz Palminteri, Lillo Brancato, Francis Capra, Joe Pesci og flere.

Det skal sies at jeg ikke er noen stor fan av mafia- og gangsterfilmer. Det er rett og slett ikke my cup of tea. Men denne filmen er helt fantastisk bra. Jeg elsker den.

Det er på 1960-tallet. Robert De Niro spiller en italiensk bussjåfør og bekymret far. Hans unge sønn, Calogero, har blitt løpegutten til den lokale mafia-bossen. Når han blir tenåring er Calogero blitt enda mer innsveiset i gjengen, og han rives mellom lojalitet for familien, og lojalitet for Sonny, mafia-bossen han forguder. Når han møter ei jente, som i tillegg er afroamerikansk, er det ikke lett for en tenåringsgutt å vite hva han skal gjøre. Dette er en tragisk film om lojalitet, kjærlighet og "valgets kvaler".

Denne filmen forelsket jeg meg i fra første stund. Med god musikk, gode skuespillere og en interessant historie er ikke dette en film en lett kan skru av. En film jeg aldri blir lei av!Nick & Norah's Infinite Playlist (2008)
Basert på boken skrevet av Rachel Cohn, regissert av Peter Sollett.
Med: Michael Cera, Kat Dennings, Aaron Yoo, Jay Baruchel og flere.

Tre uker, to dager og 23 timer har gått siden Nick ble dumpet av kjæresten Tris. Hun har allerede en ny kjæreste, og Nick sliter med kjærlighetssorg. Norah leter etter sin fulle venninne som har forsvunnet til et eller annet sted i New York. Nick og Norah kjenner ikke hverandre, men tilfeldigheter gjør at de to får en lang natt, hvor de blant annet treffer på strippende nonner. De kommer ikke helt overens, men én ting har de to til felles: musikken.

Det er vanskelig å forklare hva filmen handler om, for det er så mye som skjer. Handlingen er satt til én skjebnesvanger natt i Manhattan. Dette er en kjempesøt film om ung kjærlighet, musikk og kjærlighetssorg. Michael Cera er helt fantastisk, og spiller like bra i denne filmen, som alle de andre filmene han er med i! Han i seg selv er en god nok grunn til å se denne filmen. Det var derfor jeg gjorde det.

18 kommentarer:

 1. Har sett alle utenom den siste. A Bronx Tale er også en av mine absolutt favoritter. Du er så flink til å skrive snuppa! :)

  SvarSlett
 2. Jeg har faktisk ikke sett én eneste av disse. Er det litt flaut, kanskje?

  SvarSlett
 3. Har ikke sett noen av dem. Men det burde jeg vel kanksje rote meg til ;)

  SvarSlett
 4. Kom med flere filmtips, takk :)

  - Nina

  SvarSlett
 5. Tror ikke jeg har sett noen av dem. Men skal virkelig gjøre det :)

  SvarSlett
 6. Den eneste jeg har sett er "The Breakfast Club"! Den "Igby Goes Down" MÅ jeg se. Den så kjempebra ut! :)

  SvarSlett
 7. Hei :-) Takk for kommentar :) Måtte inn og sjekke siden din. Kjempe fin :) Jeg har ikke sett en eneste av de filmene. Må begynne og følge mer med :) hehe.

  SvarSlett
 8. Hmm.. Har ikke sett noen av filmene, eller har sett 5 min av Breakfast Club! Men, jeg fører fimene på listen over filmer som skal sees :)

  SvarSlett
 9. Jeg har kun sett en av de filmene. Hmm filmer og anbefale.... The hot chick, I love yot Bette Cooper, I love you man, My sisters keeper, The reader, the notebook, A walk to remember, The Curious Case of Benjamin Button, The boy in the striped pyjamas. Kom ikke på fler i farta jeg ;)

  SvarSlett
 10. Neimen, dette passet jo perfekt. Jeg har nemlig lyst å se en god film i dag! :-) Og jeg har kun sett Breakfast Club, for en good stund siden.

  SvarSlett
 11. Filmer jeg anbefaler (for det meste komedier på en måte, men også noe krim/action): Clerks, Mallrats, (Chasing Amy), Dogma, Jay & Silent Bob Strike Back, Clerks 2, Orgazmo, BASEketball, In Bruges, Super Troopers, Donnie Darko, Pan's Labyrinth, L.A. Confidential, The Usual Suspects, Se7en, Lucky Number S7evin, Office Space, The Legend of Drunken Master...

  Her kan jeg liste opp mange...
  har forøvrig bare sett True Romance av de du nevnte, men har planer om å se Breakfast Club og Igby Goes Down nå =)

  SvarSlett
 12. Hei Carina! Jeg ville bare si at du har blitt tagget inne på bloggen min. Synes du skriver så bra at du fortjener mer oppmerksomhet.
  Ha en fortsatt fin kveld!

  SvarSlett
 13. Ikke sett noen av dem faktisk!

  SvarSlett
 14. Oy, jeg har ikek sett noen av de! Skandale!

  SvarSlett
 15. Sett True Romance og Nick & Norah. Digger Michael Cera. Forøvrig anbefaler jeg Adventureland som er noe i samme gaten som Nick & Norah.

  Ellers som jeg har sett i det siste:

  Inglorious Basterds, Nowhere Boy, Vicky Christina Barcelona og Zombieland.

  SvarSlett
 16. Zombieland er en fantastisk film, haha ^^

  SvarSlett
 17. Hey there! Someone in my Myspace group shared this site with us so I came to take a look.
  I'm definitely loving the information. I'm book-marking and will be tweeting this to my followers!

  Exceptional blog and great design and style.

  Here is my website: houswives

  SvarSlett