fredag 11. juni 2010

Lurer du på noe om journalistikk?

Da var det gjort. Etter to år på Norges Kreative Fagskole kan jeg faktisk kalle meg ferdigutdannet journalist. Jeg føler meg så langt fra ferdigutdannet som det går an å bli, og det skal sies at jeg akkurat nå har journalistikk lang opp i halsen. En liten pause skal bli godt.

Her får du et lite utdrag av hva som sto i mitt refleksjonsnotat som jeg leverte sammen med mappeeksamen:

Nå som disse to årene på NKF er over føler jeg en slags tomhet. Det er kjipt å være ferdig, men jeg er glad det er over. Journalistikk på NKF har vært hverdagen min i to år nå, og når sant skal sies så vet jeg ikke helt hva som skjer videre for meg. Forhåpentligvis blir det et siste år i Dublin, for å ta bachelor, men etter det? Jeg vet ikke. Jeg har ikke gitt opp på filmjournalistikkdrømmen min, men jeg tør ikke legge noen planer. Jeg vet at jeg vil utdanne meg videre. Ha litt mer flesk på beina. Jeg føler meg fortsatt ikke klar for arbeidslivet, selv om jeg vet at jeg er det. Etter to år med journalistikk forklart opp og ned, ut og inn, sitter jeg igjen som en sterkere, mer selvsikker skribent, men fortsatt like usikker på hvor jeg ender opp, som da jeg startet.

Nå som jeg er ferdig med journalistikk på Norges Kreative Fagskole, er det kanskje noe du lurer på? Jeg tenkte i hvert fall jeg kunne ha en liten spørsmålsrunde der dere kan spørre meg om hva som helst som går under temaet journalistikk, NKF, skriving og lignende. Mange av dere lurer ofte på ting, og jeg er så dårlig på å svare på spørsmålene deres, så derfor tenker jeg det er fint å samle alt i ett innlegg! Er du ikke enig? Så, spør i vei, så jeg får noe å gjøre nå som jeg har SOMMERFERIE :D

Peace out fra en sleeeeten, eksamenslei Carina.

18 kommentarer:

 1. grættis carina! jeg kommer sikkert til å bruke deg til hjelp når jeg begynner der til høsten ;)

  SvarSlett
 2. så heldig du er som har sommerferie :)
  så du har to år etter videregående, eller?
  xxx

  SvarSlett
 3. Gratulerer Carina! Jeg hadde jo en liten journalistdrøm i magen jeg også, men det ble visst aldri til noe. Skulle gjerne vært like flink og ikke minst tøff som deg, som faktisk våger å følge drømmene dine!

  SvarSlett
 4. Null spørsmål fra meg, men masse gratulasjoner med endte år :-)

  SvarSlett
 5. Gratulerer :) trodde ikke man kunne kalle seg journalist etter endt bachelor jeg :o

  SvarSlett
 6. Hurra for deg! Jeg skal feire deg med is, etterpå ;)
  <3
  Kan du ikke skrive litt om intervjumetoder?
  En step by step- guide? Har virkelig ikke peiling på slikt, men skulle likt å ha det!

  Nå som du har fullført studiene, kan du kanskje også skrive litt om helhetsopplevelsen? Var det som du trodde det ville bli?

  Jeg har veldig lyst til å studere journalistikk, så hadde vært fint å få et skikkelig innblikk i hva man går til :)

  Klem <3

  SvarSlett
 7. Gratulerer! :) vel fortjent, søte deg :) en pause har ingen vondt av .. hehe ;P
  ELSKER det nye desginet, btw :D ha en fin fredag!

  SvarSlett
 8. Gratulerer så mye!!! :D Misunner deg litt for at du skal studere i Dublin altså, jeg har ikke vært der men det virker som et supert sted :D

  Jeg er ganske spent på hvordan det var å gå på NKF jeg? Var det slik at du hadde skole hver eneste dag eller hadde du slike lesedager også? Ble du kjent med mange der?

  Sv: Tusen takk kjære deg!! :D

  SvarSlett
 9. Å, du er innmari heldig som er ferdig!

  SvarSlett
 10. Gratulerer med fullført :-)

  Lurer på om du må være veldig flink i norsk (som i faget norsk) for å komme inn på journalistikk studiet du gikk på? Har bodd i England det siste året, så norsken min er ikke såå bra..

  SvarSlett
 11. Sommerferie, sommerferie! Jeg lurer egentlig ikke på noe.

  SvarSlett
 12. Gratulerer så mye! Det må være deilig å ha en utdanning. Jeg gleder meg til jeg har en utdanning å kunne vise til. Håpet er at jeg får kastet meg på en utdanning til høsten etter vi kommer hjem fra spania. Men et år i dublin for å ta bachelor høres jo kjempespennende ut! Det synes jeg du skal gjøre! :D

  SvarSlett
 13. Har ingen spesielle spørsmål om studie, men jeg lurer på om du har en spesiell avis eller blad etc som virkelig hadde vært en drøm å jobbe for?

  eller er jeg m i s u n n e l i g på at du har feire... Jeg er sååååååå lei! Pjuk!

  SvarSlett
 14. Hei!

  Lurer litt på hvor mye du ble drillet i selve skrivingen på studiet? Altså hvor mye hjelp man får til å lære seg å skrive bedre ect. =)

  SvarSlett
 15. Gratulerer Carina! :) Og så fint det her blitt her!!

  SvarSlett
 16. Gratulerer så mye Carina! Bra jobba, og du fortjener en god sommerferie! Har du noen planer?

  SvarSlett
 17. Grattis med utdanninga:)
  Lurer på om det er vanskelig?Studerer du for deg selv eller med elever?
  Hvor mye koster det alt i alt.Satt du lenge med skole arbeidet?!
  Anbefaler du det?!

  SvarSlett
 18. Gratulerer :) Har hørt en del negativt om nkf, at det er en "kjøpeskole" og at du ikke får det du betaler for. Lurer derfor hva du sitter igjen med etter to år? Hadde dere mye praksis? Og var det mange som fikk seg jobb etterpå? Vil du anbefale journalistikk ved nkf oslo? ;)

  SvarSlett